26 / 04 / 2024

Fatih Belediyesi yatırımcıları Eminönü bölgesine davet etti!

Fatih Belediyesi yatırımcıları Eminönü bölgesine davet etti!

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendirerek ilk etapta 5 yıl içerisinde dönüşümü hedefleyen Fatih Belediyesi, tüm yatırımcıları Eminönü bölgesine yatırıma davet etti. Belediye "Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli"ni hayata geçiriyor.



İstanbul Fatih Belediyesi'nin öncülüğünde hayata geçirilen "Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli" kentsel dönüşümde belediyeciliğin başarı çıtasını en yükseğe çıkartıyor. Bölgenin turizm potansiyelini değerlendirerek ilk etapta 5 yıl içerisinde dönüşümü hedefleyen Fatih Belediyesi, tüm yatırımcıları Eminönü bölgesine yatırıma davet etti. 


Fatih sınırları içerisinde yer alan bölgelerin dönüşümü kapsamında "Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli" hayata geçiriliyor. 


Proje kapsamında Eminönü Bölgesi'ndeki mevcut tarihi hanların restore edilerek turizm tesisine dönüşümü, zaman içerisinde yapılmış çarpık binaların ise;alınan kararlar doğrultusunda yeniden inşa edilmesi koşuluyla pansiyonculuk,ev pansiyonculuğu ve restoran işletmeciliğine dönüştürülmesi hedeflendi. 


Tarihi Yarımada'nın; barındırdığı sosyal, tarihi ve yapısal özelliklerinden kaynaklanan büyük bir potansiyel taşıdığını belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu avantajları kullanarak Eminönü bölgesini yeniden yapılandırıyoruz. Belediye Meclisi, Anıtlar Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, bölgenin yeniden yapılanmasını kolaylaştırmak adına tüm bürokratik kararların alınması hususunda büyük adımlar atıldı. Bireysel ve kurumsal tüm yatırımcıları Eminönü bölgesindeki fırsatları değerlendirmeye çağırıyoruz. Bu projenin sonunda, hayal ettiğimiz düzenli şehre ulaşacağız. Bölgenin özellikle turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için tüm yatırımcılara fırsatlar sunuyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bölge bambaşka bir çehreye kavuşurken Türkiye'nin turizm hedeflerine de önemli oranda katkı sağlanacak" diye konuştu. 


Önce Vatan


Geri Dön