19 / 04 / 2024

Fatih'te 30 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Fatih'te 30 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Binbirdirek Mahallesi'nde yer alan bina 30 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan gayrimenkul için ilk ihale günü 2 Temmuz 2019 olarak belirlendi.



İstanbul 10. İcra Dairesi Fatih Binbirdirek Mahallesi'nde bulunan binayı açık artırma usulüyle satışa sundu. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 30 milyon TL olarak belirlendi.

Taşınmazın Tapu Kaydı: İstanbul İli, Fatih İlçesi. Binbirdirek Mah. 232 Ada, 5 Parsel sayılı

155.00 metrekare yüzölçümlü "KARGİR APARTMAN” nitelikli ana taşınmazın tamamı. Özellikleri: Satışa konu taşınmazın dosyada mevcut Plan Örneği (çap) zemine uygulandığında İstanbul ili, Fatih İçesi, Binbirdirek Mah. 232 ada 5 parsel sayılı

155.00 metrekare yüzölçümlü, “Kargir Apartman” vasıflı ana taşınmaz üzerindeki butik otel olarak tadilatı yapılmış binanın tamamıdır. Taşınmaz Terzihane Sokak ve Klodfarer Sokak cepheli olup, ana girişi Klodfarer Sokak No: 21 numaralı binadadır. Fatih Belediyesinin 27/04/1992 tarih ve 92/1964 sayılı onaylı mimari tadilat projesine göre 2 Bodrum + Zemin + 3 Normal Katlı olmak üzere toplam 888 metrekare alanlı ve 24 odalı iken, mahalinde yapılan incelemede 2 Bodrum+ Zemin + 5 Normal Katlı olmak üzere 1,306 metrekare alanlı 34 odalı olarak tespit edilmiştir. Bina bakımlıdır. Dış Gephesi zemin katına kadar taş duvar kaplama, normal katlar Amerikan Siding kaplama ve üzeri boyalıdır. Binanın 5. ve 4. Katı deniz manzaralıdır. Ayrıca Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii manzaralı odalan mevcuttur. Yapının 5. normal katında 4 adet Süit oda bulunmakta olup, oda boyutları ortalama 25 metrekaredir. 1 adet malzeme odası vardır. 5. normal kata asansör ile ulaşım mevcut değildir. 4. Normal kattan ahşap merpen ile 5. Normal kata çıkılmaktadır. Bazı odaların deniz ve tarihi yapı manzarası vardır. Yapının 4. normal katında 3 adet Süit ve 2 adet standart oda bulunmakta olup, oda boyutları ortalama 20 metrekaredir. Bazı odaların deniz ve tarihi yapı manzarası vardır. Yapının 3, 2 ve 1. normal katların her katında 7 adet standart oda bulunmakta olup, oda boyutları ortalama 20 metrekaredir. Yapının Zemin katında 4 adet Süit oda bulunmaktadır. 1 adet yönetici ofisi bulunmaktadır. Yapının ana giriş kapısı bu kattadır. Yapının 1. Bodrum katında bay ve bayan tuvalet, mutfak, personel soyunma odası, elektrik pano odası, restaruant, lobi bulunmaktadır. 1 adet yönetici ofisi bulunmaktadır. Yapının ana giriş kapısı bu kattadır. Yapının bulunduğu ana taşınmaz dışındaki alan üzerine inşa edilmiş teras kısmına bu kattan giriş vardır. Yapının 2. Bodrum katında personel tuvalet, personel soyunma odası ve kazan dairesi bulunmaktadır. Bazı bölgelerinde insan boyunda yürüme mesafesi yoktur. Otelin her yataklı odasında, lavabo, alafranga tuvalet, kabinli duş/küvet olan banyo, televizyon, minibar, klima, ahşap mobilya vardır. Kapıları CNC kesim ahşap kaplama, oda içi yer döşemeleri laminat parke, banyo seramik kaplama olarak yapılmıştır. Pencereler ahşap renkli pvc doğramadır. Oda duvarları kısmen boyalı ve kısmen kâğıt kaplıdır.

Oda tavanları dekoratif kartonpiyerli ve boyalıdır. Banyo duvarları seramik kaplıdır. Kat hollerin döşemeleri laminat parke ve doğal taş, duvarları boyalıdır. Kat hollerin tavanları dekoratif kartonpiyerli ve boyalıdır. Lobi ve restaurant yer döşemesi doğal taş, duvarları kısmen boyalı ve kısmen kâğıt kaplı ve tavanları dekoratif aydınlatma elemanlı alçı asma tavandır. Mutfak ve kazan dairesi yer döşemesi ve duvarları fayans kaplama, tavanı boyalıdır. Bina ana giriş kapıları ve ahşap doğrama, ahşap renkli pencereleri pvc doğramadır. Bir adet 3 kişilik asansör ve GENPOVVERGNT120 model 120kva özellikli jeneratör mevcuttur. Binada ısıtma ve soğutma merkezi iklimlendirme ile yapılmaktadır.

Adresi: Binbirdirek Mah. Klodfarer Sokak No:21 Fatih/İSTANBUL İmar Durumu : Fatih Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 19/03/2018 Tarih ve E.95708 sayılı yazısında; İstanbul ili, Fatih İlçesi, 232 ada 5 parsele ilişkin alanı da kapsayan Fatih ilçesi, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Plan Genel Flükümlerinin ‘III.B.l Yönetim Merkezleri başlığı ile II.E.6 sayılı Sosyal Kültürel Tesis Alanları başlığı ile III.B.6 sayılı 2. Derece Ticaret Alanları ile III.E.7 sayılı Sağlık Tesisleri Alanları’ başlığına ilişkin kısımlarının İstanbul 1. İdare Mahkemesinin 29.12.2017 tarih ve 2017/1113 sayılı kararı ile iptaline karar verilmiştir. Bundan dolayı söz konusu parsele imar durumu tanzim edilememektedir, denilmiştir.

Kıymeti: 30.000.000,00 TL KDV Oranı :%18

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

1.Satış Günü : 02/07/2019 günü 14:00 -14:10 arası

2.Satış Günü : 02/08/2019 günü 14:00 -14:10 arası

Satış Yeri: İSTANBULADALET SARAYI B BLOK 1. KAT KAPI NO:B3-136

Satış şartları :

1 - İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında peyakçesini İstanbul 10.İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C k mlik ve dosya numarası yazılarakyatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın “şartsız, kesin ve süresiz’’ teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olmasıve 805 sayılı Kanun’un 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Satıştan doğan Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile tahliye ve teslim masraflan alıcıya aittir. Tellâliye resmi, tapu harcının 1/2’si satış bedelinden karşılanacaktır. Taşınmaz üzerinde ipotek alacağı bulunması halinde, ihale bedeli ipotek alacağını karşılamıyor ise taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenmeyecektir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanentebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/1270 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.25/03/2019 (İİKm.126)
 


Geri Dön