24 / 04 / 2024

Fatih'teki vakıf 7 katlı bina için 10 senedir ödeme yapmadı iddiası!

Fatih'teki vakıf 7 katlı bina için 10 senedir ödeme yapmadı iddiası!

İBB ile Sıcak Yuva Vakfı arasında 2005'te yapılan protokol ile binanın 2 katının 2 yıllığına kullanım hakkının vakfa verildiği fakat binanın 7 katının da 10 senedir kullanıldığı belirlendi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yeni yönetimince geçmiş dönemle ilgili başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan yolsuzluk dosyalarının akıbeti henüz belli değilken, İBB Teftiş Kurulu yeni dosyalar üzerinde çalışmayı sürdürüyor. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; son olarak Sıcak Yuva Vakfı'nın, İBB'ye ait Fatih Çapa'da bulunan 7 katlı binayı hiçbir ödeme gerçekleştirmeden senelerdir genel merkez olarak kullandığı öğrenildi.

Fatih teki vakıf 7 katlı bina için 10 senedir ödeme yapmadı iddiası!

İBB ile Sıcak Yuva Vakfı arasında 2005'te yapılan protokol ile binanın 2 katının 2 yıllığına kullanım hakkının vakfa verildiği fakat binanın 7 katının da 10 senedir kullanıldığı belirlendi. 1 Nisan 2016 ile 31 Mart 2021 tarihleri arasındaki kullanımı için birikmiş toplam 2 milyon 27 bin 882 Türk Lirası tutarında borç çıkarıldı ve vakfa borcunu ödemesi için ihbarname yollandı. Binayı boşaltmak için işlem başlatıldı. İBB müfettişlerinin belirlediği zaman aşımına uğratılmış 947 bin 562 Türk Lirası tutarındaki kamu zararına neden olan dönemin yöneticileri hakkında da inceleme başlatılması amacıyla İstanbul Valiliği'ne başvuru yapıldı. 

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!


Geri Dön