26 / 04 / 2024

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, geçtiğimiz Haziran ayında Merter'de satışa çıkarılan hizmet binasını satışının iptal edildiğini açıkladı.



Haziran ayında Merter'de satışa çıkarılan hizmet binasının satışı için iptal kararı alındı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, satış kararına tepki göstermişt. Binanın 1994 yılında inşa edildiğini söyleyen Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı, 'Ey İstanbullular hayırlı olsun, size otopark açtım' diyerek İstanbullulara Merter'de otopark açtığını duyurdu. Biz de, 'Bu otopark zaten var. Yapımı 1994'te başlatılan ve yıllardır da çalışan bir proje' dedik. Merterlilere 'Size otopark açtım' diye müjde veren İBB Başkanı şimdi gördük ki bu binayı bir şahsa sattı. Bu bina imar planı açısından ve teknik açıdan kentsel hizmet alanında kalıyor. Bu binanın plan lejantının olduğu plan notunda 'Asla ticari alan olarak değerlendirilemez' deniyor." dedi.

İBB nin Merter deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

46 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olan değerli bir bölgedeki arazinin 147 milyona satılmasını eleştiren Göksu şunları söyledi:

"Bugün İBB o binayı inşa etmeye kalksa maliyeti 450 milyon TL. 100 metrekare dükkanın 1 milyon dolara, 4 bin metre arazinin 17 milyon dolara satıldığı Merter’de bu binayı 147 milyona kim, niçin sattı? Siz otobüs almak için, uluslararası kredi aramak için kapı kapı dolaşacaksınız, elinizdeki kaynağı çarçur edeceksiniz ve sonra borç aramaya gideceksiniz. İstanbullular adına soruyoruz, İBB, otoparkı niçin satar? Bu 147 milyonluk satışın arkasında gizlenen rakam nedir ve nasıl gizlenmiştir? Bu işi satarken niye açık ihaleye çıkmadınız? Bu konuda devletimizin ilgili birimlerini göreve davet ediyoruz. Çünkü biz soru önergesi versek de bunun cevabını alamıyoruz. Yeni gelen bilgiye göre İBB satışı iptal etmiş. Bu bilgi doğruysa İstanbullular açısından büyük kazanımdır."

İBB'nin depreme yönelik yenilenmesi gereken konutlar yerine yeni bir internet sitesi kurduğunu söyleyen Göksu, bugün verecekleri teklif ile Deprem Çalışmalarını Takip ve İzleme Araştırma Komisyonu kuracaklarını açıkladı.

İBB'den 4 ilçeye yeni spor tesisi!


Geri Dön