20 / 04 / 2024

Fatma Füsun Akkal Bozok kimdir?

Fatma Füsun Akkal Bozok kimdir?

Akiş GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Füsun Akkal Bozok kimdir? Fatma Füsun Akkal Bozok, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Fatma Füsun Akkal Bozok'un biyografisi...



Fatma Füsun Akkal Bozok kimdir?

Akademik eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nden yüksek lisans derecesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden doktora derecesi alarak tamamlayan Füsun Akkal Bozok, mezuniyetinden sonra iş hayatına 1980’de Arthur Andersen Denetim Şirketi bünyesinde başladı. 

1983 yılında Koç Grubu’na katılarak Holding içerisinde önce Denetim ve Mali Grup bölümünde Denetim Uzmanı ve Koordinatör Yardımcısı olarak görevde bulundu. 1992 yılında atandığı Denetim ve Mali Grup Koordinatörü görevine 11 yıl boyunca devam etti. 2003-2006 tarihlerinde Finansman Grubu Direktörlüğü, 2005-2019 arası Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Fatma Füsun Akkal Bozok, Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaparak, Ford Otosan, Tat Gıda Sanayi A.Ş., İzocam ve Bizim Toptan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve de Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.


Geri Dön