19 / 04 / 2024

F. Bozkurt Gürsoytrak kimdir?

F. Bozkurt Gürsoytrak kimdir?

Mimar F. Bozkurt Gürsoytrak kimdir? Mimar F. Bozkurt Gürsoytrak, bugüne kadar hangi projelerde görev aldı? F. Bozkurt Gürsoytrak, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor?



F. Bozkurt Gürsoytrak kimdir?

F. Bozkurt Gürsoytrak, yılında  Ankara  Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi (ADMMA) Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 


1976-79 yılları arasında stajyer mimar, 1979-82 yılları arasında mimar olarak Yalçın - Beate Oğuz Atölyesinde çeşitli projelerde çalıştı. 1982 Ocak - Kasım ayları arasında, Erhan Kocabıyıkoğlu ve Faruk Eşim ile birlikte Man Motor Fabrikası projesini tamamladıktan sonra, 1982 Kasım - 1983 Mart ayları arasında askerlik görevi yaptı. 1983 Mart - Eylül aylarında tekrar Yalçın - Beate Oğuz ile çeşitli proje çalışmalarında bulundu. 1983 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi ünvanıyla eğitim çalışmalarında yer aldı. 


1984 yılının Mart ayında Boyut Mimarlık Dekorasyon Taah. ve Tic.Ltd. Şirketini kurdu. Sürdürdüğü serbest mimarlık faaliyetlerinin yanı sıra 2003 yılından itibaren Gazi Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.


Öğrencilik yıllarından beri katıldığı ulusal ve sınırlı uluslararası mimari proje yarışmalarındaki çalışmaları, birincilik olmak üzere çeşitli ödüllere layık görülmüştür. Ayrıca çeşitli tarihlerde ulusal mimari proje yarışmalarında jüri üyeliği görevlerinde de bulunmuştur. 


TMMOB Mimarlar Odası, Türk Serbest Mimarlar Derneği, 1927 Mimarlar Derneği, TOBB Teknik Müşavirler Meclisi, Urban Land Institute üyesidir.


Ağırlıklı olarak çok amaçlı kompleks, alışveriş merkezi, turizm, ofis, konut, sağlık ve spor yapıları tasarlamaktadır.


Mimar F. Bozkurt Gürsoytrak projeleri

Ankara Mövenpick Oteli (2010)

Honda Bora Plaza (2009)

Kişinev Konut ve Ticaret Kompleksi (2008)

Mall-Dova Alışveriş Merkezi (2008)

Diplomat Otel, Ofis, Restaurant Kompleksi (2008)

TBMM Yapı Kompleksi Mimari Yarışma Projesi 3.Ödül (2006)

Ahselkent Konut ve Ticaret Kompleksi 

Eurocentrum Otel ve Ofis Kompleksi (1999 - Sürüyor)



Geri Dön