19 / 04 / 2024

Işık Gökkaya kimdir?

Işık Gökkaya kimdir?

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Işık Gökkaya kimdir? İşte Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Işık Gökkaya'nın biyografisi...



Işık Gökkaya kimdir?

Işık Gökkaya, 1962 yılı  Ankara  doğumlu. Işık Gökkaya bugün, Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı.


Işık Gökkaya, Ankara'da Tevfik Fikret Lisesi'ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Stratejik Yöneticilik programını tamamlamıştır.


1986 yılında Dokap Yapı Elemanları A.Ş.'de Pazarlama Departmanı'nda işe başlayan Gökkaya, 1987'de Dokap Yapı Elemanları A.Ş.'de Satın Alma Şefi olmuştur. 1989'da Mint Mühendislik'de Yönetici Ortak olarak görev yapmıştır. 1993 yılında İhlas bünyesine katılmış ve İhlas Bilgi İşlem ve Ticaret A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır. 1998'de ise İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın kurucu ortakları arasında yer almış ve 2006 sonuna kadar Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Gökkaya, bu süre içinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin kurucu üyeliğini yapmış, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ve "Urban Land Institute - Türkiye Bölümü" yönetim kurullarında Başkan Yardımcısı ve üye olarak görev almıştır. 2006 yılından itibaren Forum İstanbul 2023 Yönetim Kurulu Üyesi olan Gökkaya, halen bu görevine devam etmektedir.


2006 sonunda İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. el değiştirmiş ve ismi Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. olmuştur. Yeni yapılanma sonrasında Yeşil GYO'da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Gökkaya, halen bu görevini sürdürmektedir. Işık Gökkaya, GYODER'in 2002 yılı ve 2009-2010 dönemi Yönetim Kurulunda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 2011-2013 döneminde 2 yıl olmak üzere GYODER Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Gökkaya, 2013-2014 döneminde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.


Gökkaya, 2006 yılından bu yana Forum İstanbul 2023 Yönetim Kurulu Üyesidir. İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilen Gökkaya, evli ve iki çocuk babasıdır.


Işık Gökkaya; Nisan 2016'da Say Yapı'nın; yeni dönem hedeflerini gerçekleştirmek üzere, İcra Kurulu Başkanı olarak göreve başladı. 


Işık Gökkaya, Say Yapı İcra Kurulu Başkanı oldu!

Işık Gökkaya: İnnovia 4 söz verdiğimiz şekliyle bitecek!
Mütekabiliyetle satışların 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor!
Işık Gökkaya: Yabancıya satılan konutta iptal yok!



Geri Dön