26 / 04 / 2024

Fatma Şahin: TOKİ bizim en büyük paydaşımız!

Fatma Şahin: TOKİ bizim en büyük paydaşımız!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada: "TOKİ bizim en büyük paydaşımız." dedi.



 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ve büyükşehir meclis üyeleriyle, il genel meclis üyeleriyle Mutfak Sanatları Merkezi’nde bir toplantı düzenledi. Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yıllık çalışmalarına ilişkin sunum yaptı, öneri ve görüşleri dinledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bilgilendirme çalışmalarına devam edecek olan Başkan Şahin, her kesimle paylaşımlarda bulunacak.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerel seçimlere 1027 projeyle yola çıktıklarını belirterek, çok zor bir dönem geçirmelerine rağmen projelerin çoğunun ya tamamlandığını ya da bitmek üzere olduğunu söyledi.

EN PRESTİJLİ PROJE: DÜZBAĞ

Türkiye’nin Melen’den sonra ikinci büyük içme suyu projesi olan Düzbağ İçmesuyu Projesi’yle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Düzbağ beldesinden doğan, Fırat Nehri'nin bir kolu olan Göksu Çayı Gaziantep'e akıtacaklarını dile getiren Başkan Şahin, Kartalkaya Barajı'ndan gelen eski boruların, 2,60 metre çapındaki çelik borularla değiştirildiğini, kayıp kaçak oranında ciddi düşüşler sağlanınca yüzde 15 oranında suda indirime gittiklerini de söyledi.

KUZEY ŞEHRİ ANLATTI

Şahin, şöyle konuştu: “Toplumda olan güven bağı açısından ağzından çıkanları yapabilme gücü çok önemlidir. Hamdolsun Allah bizi mahcup etmedi. Türkiye’ye örnek projelerden biri olarak gösterilen Kuzey Şehir Projesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ediyor.TOKİ bizim en büyük paydaşımız. 8,5 milyon metrekare alanda 50 bin konutun yükseleceği, yaklaşık 250 bin nüfusun yaşaması düşünülen Kuzey Şehir’de ilk etapta 3 bin 500 bitti. Biz altyapı çalışmalarını yürütürken bir taraftan da yol açıyoruz bu yol her yola benzemiyor. 5’inci Organize Sanayi Bölgesinden 5 kilometre yol açtık.”

Kenti bütüncül bir yaklaşımla yönetmeyi kendisine ilke edinen Başkan Fatma Şahin, kenti geleceğe taşımak amacıyla yürütülen çalışmalarla ilgili görüş ve önerileri dikkate alarak, toplumun tüm kesimlerini yönetime kattı.


Geri Dön