29 / 03 / 2024

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.



Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

TBB tarafından yapılan açıklamaya göre Şahin, Dünya gazetesinin YouTube kanalında Vahap Munyar'ın sunduğu "Patronlar Soruyor" programına konuk olarak Türkiye'nin belediyecilik vizyonu hakkında değerlendirmeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fatma Şahin, artık yeşil ekonomi zamanı olduğunu dile getirerek, "Eğer siz dünyaya entegre olmak istiyorsanız geçen dönemin kodları güvenlikti, mülteciydi. Yeni dünyanın kodu ise yeşil ekonomi, hızlıca hayata geçirmek gerekiyor." dedi.

TBB'nin, bütün partilerden belediye başkanlarını bir araya getirerek ortak sorunlara ortak çözümler arayan çok özel bir kurum olduğunu dile getiren Şahin, "TBB Başkanı olduktan sonra bu işin yüzde 80'inin iletişim olduğunu bildiğim için dünyada, Almanya, İsveç, İsviçre gibi güçlü ülkelerin birlikleriyle hemen iletişime geçerek 'Dünya nereye gidiyor ve kendimizi nasıl odaklamalıyızı' çalıştık." dedi.

- "Bilgi güçtür, iktidar yapar"

Fatma Şahin, artık şehirlerin yarıştığını ve bu yarışın Anadolu kalkınmasına dönüştürülmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Şu anda dünya bilgi ekonomisi çağında. Bilgi güçtür, iktidar yapar. Kim bilgiyi yönetir, şehrini buna hazırlarsa, sorun çözme kapasitesini yüksek tutarsa bu şehirler öne çıkacaktır. Artık şehirler yarışıyor. Şehirlerin yarışını Anadolu kalkınmasına dönüştürmemiz, belediye başkanlarımızı buna odaklamamız ve dünya nereye gidiyor buna çalışmamız gerekiyor."

Belediyelerin salgın sürecinde giderlerinin arttığını, gelirlerinin ise azaldığını dile getiren Fatma Şahin, maske üretiminden hijyen çalışmalarına kadar yaptıkları çalışmalara değindi. Şahin, bütün partilerden belediyelerin salgınla mücadelede önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Fatma Şahin: Türkiye nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

- "Pandemi bize şehri akıllandırmazsak sorunları çözemeyeceğimizi söyledi"

Salgın sonrasında kurulacak yeni dünyada akıllı şehirlerin bir zorunluluk olacağına değinen Şahin, şöyle konuştu:

 "Dünya başka yere gidiyor. Pandemi bize şehri akıllandırmazsak sorunları çözemeyeceğimizi söyledi. TBB olarak Cumhurbaşkanımızın himayesinde Ankara'da büyük bir sempozyum yaptık. Amazon, Huawei gibi şirketlerle bizim yerel şirketlerimiz ile bir araya geldik. Şehirler nasıl akıllı olur? Şehrinizin sorunlarını teknolojiyi kullanarak çözebiliyorsanız şehriniz akıllıdır."

TBB'nin, belediyelere yönelik akıllı şehir, akıllı ulaşım, yeşil şehirler, su yönetimi gibi salgın sürecinde ve sonrasında daha da önemli hale gelen konularda destek verdiğini dile getiren Şahin, Gaziantep'te de hayata geçirilen kadın kooperatifleri, istihdam, eğitim ve  ihracat gibi alanlarda çalışmalar yapıldığını belirtti.

 

Kentsel dönüşümle kuraklığın önüne geçebiliriz!


Geri Dön