24 / 04 / 2024

Fatma Toru: 2017'de bütçenin yüzde 74'ü yatırımlara!

Fatma Toru: 2017'de bütçenin yüzde 74'ü yatırımlara!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Ekibi, kurumsallaşması, yatırımları ve hizmet yelpazesiyle büyüyen bir belediye olarak 2017 yılında da yatırımlarımız artarak devam edecek. " dedi.



2016’nın sona ermesi ve 2017 yılı hedefleriyle ilgili bir değerlendirme yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Ekibi, kurumsallaşması, yatırımları ve hizmet yelpazesiyle büyüyen bir belediye olarak 2017 yılında da yatırımlarımız artarak devam edecek. Temennimiz 2017 yılının Türkiye, İslâm alemi ve tüm insanlık için hayra, huzura ve barışa vesile olmasıdır. Bu anlamda herkese hayırlı ve huzurlu bir yeni yıl temenni ediyorum” dedi.

 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 2016 yılının sona ermesi ve yeni yıl ile ilgili hedefleri konusunda bir değerlendirme yaptı.

2016 TALİHSİZ BİR YIL OLDU

2016 yılının talihsiz bir yıl olarak geride kaldığını dikkat çeken Başkan Toru, “Ülkemiz üzerinde hain emelleri olan yerli ve uluslararası güçlerin iş birliği neticesinde 2014’ten itibaren Gezi Olayları, 17-25 Aralık Operasyonları, 15 Temmuz süreci ve terör hadiseleriyle birlikte millet olarak üzüntü verici bir süreçten geçtik. Bu anlamda 2016 yılını da talihsiz bir yıl olarak nitelendirebiliriz. Ama Allah’ın yardımı ve milletimizin basiretli ve cesaretli davranışı sayesinde terör saldırıları ve 15 Temmuz işgal girişimi de olsa bunların hepsini devletimizle, milletimizle omuz omuza hep birlikte bertaraf ettik. İnşallah bu süreçten ülkemiz, bölgesinde güçlü bir aktör olarak çıkacaktır” diye konuştu.  

YENİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HİZMET EDİYORUZ

2023 hedeflerine koşan Türkiye’de yeni belediyecilik anlayışıyla hizmet ve yatırımları artırdıklarına dikkat çeken Başkan Toru, “Belediye olarak 2016 yılında mali disiplinini sağlamış, önceki dönemden borçlarını büyük oranda ödemiş, kurumsallaşmasını tamamlamış ve kronikleşmiş sorunlara büyük ölçüde neşter vurmuş olarak yeni yıla giriyoruz. Bu meyanda bölgemizde plansız yapılaşmış, mülkiyet problemleri olan yerlerde 44 milyon metrekarelik bir alanda imar planı ve imar revizyonu çalışmamızı tamamladık. Bu da 60 mahalleye tekabül ediyor. Bu düzenlemelere destek veren tüm vatandaşlarımıza da teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

DÖNÜŞÜM MERAM’DA HIZLI BİR İVME YAKALADIK

Çöküntü bölgesi olarak tabir edilen, konutların eskidiği, plansız ve çarpık yapılaşmanın olduğu bölgelerde 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Toru, şöyle konuştu: “Toplamda 10 bin maliki kapsayan 5 ayrı bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız büyük bir ivmeyle ve başarıyla sürüyor. Dönüşüm alanlarının tamamında 1. etap olarak çalıştığımız bölgelerde inşallah 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlamış olacağız.”

MERAM BELEDİYESİ’Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇTI

2016 yılında hizmete açtıkları tesislerin en önemlisinin yeni belediye hizmet binası olduğunu kaydeden Başkan Toru, “Bölgemizde yaşayan hemşehrilerimize daha kaliteli ve daha konforlu bir hizmet verebilmek için yeni belediye hizmet binamızı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla 2016 yılında hizmete açmış olduk” dedi.

2016 ALTYAPI VE ASFALT YILI OLDU

6360 sayılı yasa ile belediyeye bağlanan yeni mahallelerdeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Toru, “Bu köy ve beldelerimizin yol, sosyal tesis gibi acil ihtiyaçlarıyla ilgili çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Asfalt ve altyapı anlamında sıkıntılı yerler vardı. 2015 ve 2016 yılları bu anlamda belediyemizin altyapı yılı oldu. 2017 yılında da asfalt ve altyapı yatırımlarımızı artırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.   

2017’DE BÜTÇENİN YÜZDE 74’Ü YATIRIMLARA

Sosyal tesis anlamında farklı bölgelerde 10’un üzerinde tesisin yapımını ve açılışını 2016 yılı içerisinde tamamladıklarına işaret eden Başkan Toru, “2017 yılında yapacağımız gençlik merkezi, sosyal tesis, aile merkezi ve spor merkezinden oluşan 10’un üzerinde tesis ilgili ocak ayında ihale yapacağız. Belediye olarak var gücümüzle gençliğe, spora, sosyal ve kültürel tesislere, altyapıya yatırımlarımız artarak devam edecek. Bu anlamda 2017 bütçemizin yüzde 74’ünü yatırım harcamalarımıza ayırmış durumdayız” dedi.

Meram’ın farklı bir vizyon ve kimlik kazanması anlamında sosyal ve kültürel programların devam ettiğine işaret eden Toru, “Bu meyanda hem turizm potansiyeline katkı sağlamak hem de ilçemizin sosyo kültürel gelişimine katkı sağlamak anlamında Ateşbâz-ı Veli Mutfak Günleri adı altında programımızı 2016 yılında gerçekleştirdik. 2017 yılında da bu programlar, daha aktif ve dinamik bir şekilde devam edecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşleri Emine Erdoğan’ın himayesinde Meclis-i Nisa programını şehrimizde uluslararası ölçekte gerçekleştirdik. Bununla ilgili bildiri kitapçığını da 2017’de yayınlamış olacağız” şeklinde konuştu.

2017 BARIŞ VE HUZURA VESİLE OLSUN

Meram Belediyesi’nin; ekibi, kurumsallaşması, yatırımları ve hizmet yelpazesiyle büyüyerek devam ettiğine vurgu yapan Toru, değerlendirmesini şöyle tamamladı:  “2017 yılında da yatırımlarımız artarak devam edecek. Temennimiz 2017 yılının Türkiye, İslâm alemi ve tüm insanlık için hayra, huzura ve barışa vesile olmasıdır. Bu anlamda herkese hayırlı ve huzurlu bir yeni yıl temenni ediyorum.” 


Anadolu Telgraf


Haber Anadolu'da Bugün'de şu şekilde yer aldı


2016'nın sona ermesi ve 2017 yılı hedefleriyle ilgili bir değerlendirme yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Ekibi, kurumsallaşması, yatırımları ve hizmet yelpazesiyle büyüyen bir belediye olarak 2017 yılında da yatırımlarımız artarak devam edecek" dedi. 

2016 yılının talihsiz bir yıl olarak geride kaldığını dikkat çeken Başkan Toru, "Belediye olarak 2016 yılında mali disiplinini sağlamış, önceki dönemden borçlarını büyük oranda ödemiş, kurumsallaşmasını tamamlamış ve kronikleşmiş sorunlara büyük ölçüde neşter vurmuş olarak yeni yıla giriyoruz. Bu mey anda bölgemizde plansız yapılaşmış, mülkiyet problemleri olan yerlerde 44 milyon metrekarelik bir alanda imar planı ve imar revizyonu çalışmamızı tamamladık. Bu da 60 mahalleye tekabül ediyor. Bu düzenlemelere destek veren tüm vatandaşlarımıza da teşekkürü bir borç bilirim" dedi


Anadolu'da Bugün


Geri Dön