26 / 04 / 2024

Pendik Pelediyesi 2014 yatırımları için bütçesinin yüzde 46'sını ayırdı!

Pendik Pelediyesi 2014 yatırımları için bütçesinin yüzde 46'sını ayırdı!

Geçen yıl bütçesinin yüzde 48’ini yatırıma ayıran Pendik Belediyesi, yıl sonuna kadar 125 milyon liralık yatırım daha planlıyor. 2014 için hedef, yatırımlar için bütçenin yüzde 46’sı...



Türkiye’de en az borcu olan belediyelerden Pendik’te Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ilçeye sosyal ve sportif değer katacak birçok yatırıma imza attı. Kısa sürede çok sayıda tesis açan belediye, önümüzdeki aylarda yeni açılışlara hazırlanıyor. Tenzile Erdoğan Konukevi, Fevzi Çakmak Semt Merkezi, Güllübağlar Afet  Koordinasyon Merkezi, Kurna Köyü Konağı, Barış Manço Spor Salonu ve Etüt Merkezi ile Ahmet Yesevi Yıldıztepe Sosyal Tesisi tamamlandı. Sülüntepe Spor Kompleksi, Dolayoba Spor Kompleksi, Dumlupınar Semt Merkezi, Velibaba Etüt Merkezi, Güllübağlar Etüt Merkezi, Fatih Mahallesi Etüt Merkezi, Velibaba Sosyal Konutları ile Ahmet Yesevi Semt Merkezi inşaatları da devam ediyor. 


Tenzile Erdoğan Konuk Evi 


Barınma ve korunmaya muhtaç yetim kızlar, iki katı kendilerine tahsis edilen Pendik’teki konukevinde oteli aratmayan konforlu bir hayata kavuştu. Baştan aşağı modern eşyalarla döşenen bir ve iki odalı konutlarda kalan yetim kızlar, ayrıca çeşitli alanlarda kendilerini geliştirmek  için birçok olanatan yararlanabiliyor. Sosyal Hizmetler bünyesinde İstanbul’un çeşitli yurtlarından getirilen 36 yetim kız, yurtta hem barınma, hem eğitim ve hem de sosyal ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyor. Misafirlerine barınma ihtiyaçlarının yanında eğitim, kültürel ve sportif alanlarda birçok aktivite imkanı da sunan konukevinde kütüphane, etüt merkezi, bilgisayar odası, müzik odaları, basketbol, voleybol sahası ve tenis kortu gibi sosyal alanlar da bulunuyor. 


Afet Koordinasyon Merkezi açıldı


Pendik Belediyesi, doğal afetlerle mücadelenin koordineli yürütülmesi için Güllübağlar Mahallesi’nde Afet Koordinasyon Merkezi kurdu. Merkezde lojistik desteğin sağlanacağı depolar yer alıyor. Ayrıca Etüt Proje, Park Bahçeler, Çevre Koruma Kontrol ve Fen İşleri Müdürlükleri de binada çalışmalarını sürdürüyor. 


Akşam Gazetesi


Geri Dön