19 / 04 / 2024

Fatma Varank: İnşaat sektöründe dünya ikincisiyiz!

Fatma Varank: İnşaat sektöründe dünya ikincisiyiz!

Gayrimenkul projelerinin yarıştığı Sign of the City Awards etkinliğinin ödül töreninde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ülke ekonomisini kalkındıran en önemli unsurun gayrimenkul ve inşaat sektörü olduğunu ifade etti...



Türkiye’nin inşaat sektöründe ikinci büyük konumunda olduğunu belirten Varank, İnşaat ve ona bağlı sektörlerin 2 milyon kişiye istihdam sağladığını söyledi.  Büyüklük açısından ilk 250 uluslararası şirket içerisinde 50’ye yakın Türk firmasının bulunduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Fatma Varank, kentsel dönüşüm çalışmaları ile afete karşı hazırlıklı ve çevre dostu yeni yapılar inşa ettiklerini aktardı. Yurttaşların yaşam standartlarını yükselten çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Varank, modern yapılar tasarladıklarını dile getirdi.

Taşınmaz Haber'de yer alan habere göre Varank, “İstiyoruz ki şehirlerimize yaptığımız her yatırım; gerçekleştirdiğimiz her proje hem kültürel hem de ekonomik bir değer olarak şehirlere geri dönsün. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesine artı bir değer katsın. Bu anlamda 2012 yılında Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla kentsel dönüşüm hamlemizi başlattık. Afetlere karşı hazırlıklı, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltan, çevre dostu ve daha yaşama dönük şehirler kuruyoruz. Enerji verimli, sıfır atık uyumlu, akıllı bina teknolojileriyle modern binalar inşa ediyoruz. Şehre ve şehirciliğe dair tüm alanlarda projeler üretiyoruz.
Özellikle şehirlerin ülkelerden daha ön plana çıktığı bir dönemde bu projelere ihtiyaç var. İstanbul’un marka değerini daha da arttırmak üzere Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli,  Marmaray  ve İstanbul Havalimanı gibi dev projeleri hayata geçirdik. Kıtaları birbirine bağladık ama aynı zamanda dünyayı da İstanbul’a bağladık. Çin’den gelen trenler artık İstanbul üzerinden Londra’ya kadar kesintisi gidebiliyor. Afrika’dan, Uzakdoğu’dan, Rusya’dan yolcular İstanbul üzerinden tüm dünyaya uçuyor. İstanbul’un marka değerini arttıracak birçok projemiz var. Bunları da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Tabii tüm bu projeleri gayrimenkul ve inşaat sektöründen cesaret alarak ve sektörün gücüne inanarak yapıyoruz.” dedi.

“Şehirlerin çehresi değişiyor”

İnşaat sektörünün son 20 yıldır Türkiye’nin en önemli sektörü hâline geldiğini kaydeden Demirören Medya Gazetelerden Sorumlu Ticari Grup Başkanı Emrah Kurtoğlu büyük şehirlerde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinin yurttaşların daha nitelikli konutlara sahip olmasını sağladığını dile getirdi. 
Konut üretiminde ve altyapı yatırımlarında ülkenin önemli yol katettiğinin altını çizen Kurtoğlu, “Şehirlerin çehresi günden güne değişiyor.” diye konuşarak bu konuda Sign of the City ve benzeri girişimlerinin önemli bir etken olduğunu belirtti.


Geri Dön