26 / 04 / 2024

Fatsa ve Ünye'de Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor!

Fatsa ve Ünye'de Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor!

Körfez ülkelerinden son yıllarda Ordu’yu ziyaret eden Arap turistlerin sayısında ciddi oranda artış yaşanıyor. Tapu kadastro kayıtlarına göre, Ordu’da 2017 yılında 45 yabancıya mülk satışı gerçekleştirildi. 




Doğu Karadeniz Bölgesi’ne son yıllarda akın eden Arap turistler, Ordu’ya da rağbet gösteriyor.  Ordu'dan mülk alanların 39’unun Suudi Arabistan vatandaşı olduğu açıklandı.

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Ordu Otelciler ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Ali Aydın, kenti ziyaret eden Arap turistlerin mülk satın aldığını, Fatsa ile Ünye ilçelerinde toplu konut yapılmaya başlandığını belirterek açıklamalarda bulundu. Aydın şunları söyledi;

 

"Kentimize Körfez ülkelerinden gelen turistlerin birçoğu Boztepe, Aybastı Perşembe Yaylası,  bir kısmı Çambaşı Yaylası, diğer kısmı ise Ünye ve Fatsa, şelalelerinin olduğu yerleri tercih ediyor. Bu turistlerin Doğu Karadeniz’i tercih etme nedeni var. En önemlisi yeşil doğası ve su kaynaklarının bölgede bol olması. Bundan dolayı özellikle birkaç yıldır Doğu Karadeniz’e ciddi bir Arap akını var diyebiliriz. Bunlardan en önemli kent Trabzon. Özellikle Uzungöl’ün Araplarda başka bir yeri var. Önceden turizm adına ciddi kazançlar elde edilebiliyordu, şu anda ise yavaş yavaş gelen kişiler emlak, yer, konut gibi bazı gayrimenkul edinmeye başladılar. Özellikle Ünye ve Fatsa’da, doğanın ve yeşilin iç içe olduğu yerlerde toplu konut yapmaya başladılar."


Geri Dön