18 / 04 / 2024

Fazla alınan emlak vergisi iade edildi!

Fazla alınan emlak vergisi iade edildi!

Kamu Denetçiliği Kurumu, yanlış hesaplama sonucu fazla ödenen emlak vergisinin iadesini sağlayarak, vatandaşın mağduriyetini giderdi. Belediye, fazla ödenen 455 lira 49 kuruşu vatandaşa iade etti.



Kamu Denetçiliği Kurumu, yanlış hesaplama sonucu bir vatandaşın belediyeye fazladan ödediği emlak vergisinin iadesini sağladı.


Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir vatandaş, emlak vergisi tahakkuk ettirilirken, oturduğu dairenin dıştan dışa yüz ölçümünün 330 metrekare hesaplandığı, aynı binadaki diğer daireler için ise bu yüz ölçümün 80 metrekare olarak belirlendiği iddiasıyla belediyeye başvurup, hatanın düzeltilmesini talep etti.


Başvuru üzerine belediye hatayı düzeltti, ancak şikayetçi vatandaşa 2012-2014 yıllarında fazladan ödediği emlak vergisi iade edilmedi. Vatandaş, bunun üzerine Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurup, fazladan ödediği verginin iadesini istedi.


Şikayeti inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu yetkilileri, belediyenin Mali Hizmetler Müdürlüğü ile görüşüp, vatandaşın mağduriyetini aktardı.


Kurumun "arabuluculuk" girişimiyle söz konusu dosyayı yeniden inceleyen belediye, vatandaşı haklı buldu ve mağduriyeti giderdi. Belediye, fazla ödenen 455 lira 49 kuruşu vatandaşa iade etti.


AA


Geri Dön