16 / 04 / 2024

Fazlı Kılıç: Kağıthane'de tarihin izlerine önem veriyoruz!

Fazlı Kılıç: Kağıthane'de tarihin izlerine önem veriyoruz!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, vatandaşı kentsel dönüşüme teşvik etmek için yatay değil, dikey yapıları tercih ettiklerini belirterek, böylece yolların genişlediğini, otopark ve yeşil alanlara yer açıldığını kaydetti.




Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, "Zamanı hizmete dönüştüren belediye" sloganıyla başlattıkları projelerin ilçenin yüzünü değiştirmeye devam ettiğini vurguladı. Kılıç, aralık ayı itibarıyla ilçe yapı stoğunun yüzde 28,6'sımn dönüştüğünü belirterek, vatandaşı kentsel dönüşüme teşvik etmek için yatay değil, dikey yapılan tercih ettiklerini, böylece yollan genişlettiklerini, otopark ve yeşil alanlara yer açtıklarım aktardı. Ada bazmda dönüşümleri de desteklediklerini kaydeden Kılıç, "Yüzde 30 fazla imar verilerek, teşvik ettiğimiz imar durumunda toprak sahipleri daha karlı çıkıyor. Üstelik, sosyal içerikli birçok avantajlar sağlanan site projesinde en büyük sorunlardan biri olan trafik çıkmazı da büyük oranda ortadan kalkıyor" ifadelerini kullandı. 


Yükselen büyük projelerle şehrin yeni ticaret merkezi olarak şekillenen Kağıthane'nin yalnızca iş merkezleriyle örülü, çalışma saatleri dışında ölü bir ilçe olmayacağım kaydederek, çalışmalarla İstanbul'un yeni iş merkezi haline gelen ilçenin günün her saati yaşayan bir yerleşim yeri olacağım belirtti. 


Sosyal yaşamı ve iş dünyasını Kağıthane'de buluşturduklarını anlatan Kılıç, yazılı eserlerden mekteplere, Osmanlı saraylanndan çeşmelere Kağıthane'de tarihin izlerine önem verdiklerini aktardı. 


Belediye Başkanı Kılıç, "Kağıthane tarihini ayağa falık Osmanlı'da Kağıthane Belgeleri isimli bir eser oluşturdu. Belgelerle Kağıthane'nin görkemli tarihinin içeren Kağıthane Thrih Envanteri ise 800 sayfalık etkili bir kaynak olarak raflarda yerini aldı. 


Haliç suyunun Kağıthane Deresi'ne pompalanmasıyla denizle buluşan Cendere Vadisi, tarihi yapı kalmtılanyla sahil parkı ve mesire alanıyla dikkati çekiyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla çehresi yenilenen ilçenin, A plus ofislerin ve modern zaman standartlarına uygun yapılaşmama etkisiyle emlak değeri de arttıyor. 


Tarihi çalışmaların ilçeye kazandırdığı kültürel değerin yanı sıra bölgenin 3. havaalanı ve köprü bağlantı yollanyla kesişmesi de emlak değerini etkiliyor. 


kaldırabilmek, yaşatabilmek için çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde sürdürdük. Önce Zabit Mektepleri'nin restorasyon çalışmasını yaptık. Burası, çocukluğumuzdan beri kullandığımız, gSföüğümüz ve tekrar kullanılmasını hayal ettiğimiz bir yerdi. Zabıt Mektebimiz, kaymakamlık binamız olarak yeniden hizmete açıldı. Ardından Sübyan Mekteplerini restore ettik. Bina, Şehir Müzesi olarak ve Türk islam Sanatları'nın eğitim merkezi olarak kullanılmakta" bilgisini verdi. 


Kılıç, yine 550 yıllık geçmişiyle ilçenin en eski yapısı Daye Hatun Camisi'nin restorasyon çalışmasının da tamamlandığım belirterek, Sadabad Camisi'nin restorasyonun da bittiğini, bir ay "İlçenin emlak değeri arttı" Kağıthane Belediyesi Zabit Mektepleri, Sadabad Camisi ve Sübyan Mektepleri'ni restore çalışmalanyla Sadabad tarihinin yeniden canlandığı ilçede tarihi demiryolu hattı da hayata geçirilerek, ilçenin, modern zamanın ve tarihi dokunun harmanlandığı bir yer haline getirmek için çalışmalar yürütülüyor. Osmanlı Milli Arşivleri ile tarihin izlerinin buluştuğu Kağıthane'de, Sadabad Camisi'nden esinlenen mimarisiyle Nurtepe'de yükselecek Akabe Camisi'nin de temeli atıldı. 




Yenigün


Geri Dön