19 / 04 / 2024

Fazlı Kılıç: Kağıthane'yi yeniden dizayn ettik!

Fazlı Kılıç: Kağıthane'yi yeniden dizayn ettik!

Afet Sonrası ilk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması (ASİMKA) projesi kapanış programında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, Kağıthane'yi yeniden dizayn ettiklerini söyledi.



Afet Sonrası ilk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması (ASİMKA) projesi kapanış programında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, Kağıthane'yi yeniden dizayn ettiklerini söyledi. 


İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı afetlere hazırlık mali destek programı, Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması (ASIMKA) projesi kapanış programı Kağıthane Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. 


Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması (ASİMKA) kapanış programına İlçe Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Türkiye Deprem Vakfı koordinatörü Süheyla Sezan, Afet Gönüllüleri Vakfı Başkanı Sencar Aziz ve afet gönüllüleri katıldı. 

İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı afedere hazırlık mali destek programı kapanışında Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç önemli açıklamalarda bulundu. 


2004 yılında göreve geldiklerinde Kentsel Dönüşüm projesini hayata geçirerek eski ve çürük binaların yerine sağlam binalar yapıp Kağıthane'yi yeniden dizayn ettiklerini belirten Başkan Kılıç "Şuana kadar 180 bin yapı stokunun yüzde 40'ını kentsel dönüşüm kapsamında yeniledik ve 80 bin bağımsız konut inşa ettik, 240 bin kişiye de yeni bir yasam alanı oluşturduk" dedi. 

Ayrıca deprem parkları kurulduğunu ifade eden Başkan Kılıç, deprem parklarında depolama alanlan oluşturulduğunu ve vatandaşların bu konuda bilgilendirildiğini ifade etti. 


Başkan Kılıç konuşmasının sonunda bir de müjdeli haber vererek şunları kaydetti. "Çağlayan Mahallesinde yeni bir döner kule inşa ettik ve bu kulenin yamnda yeni bir bilim merkezi kuruyoruz, bu bilim merkezinde 20'ye yakın alanda çocuklarımızın bilimsel çalışma yapması için imkan sunuyoruz, ayrıca daha önce yapılan gezici deprem simülasyonuna bert zer kalıcı bir deprem simülasyonu yaparak deprem tatbikatı ve eğitimi vereceğiz" dedi. 


İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı afetlere hazırlık mali destek programında konuşan Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, yapılan çalışmalar kapsamında Kağıthane Belediyesine ve özellikle Başkan Fazlı Kılıç'a, Kalkınma Ajansına, Deprem Vakfı temsilcilerine ve afet gönüllülerine teşekkür etti. 

Türkiye Deprem Vakfı koordinatörü Süheyla Sezan "Deprem hepimizin çok korktuğu ve yanlış adımlar attığı bir konu ancak bilinçlenerek ve gerekli hazırlıkları yaparak korkumuzu yenip zararı en aza indirebiliriz" ifadesinde bulundu. 


Hürses


Geri Dön