23 / 04 / 2024

FED Kararıyla Bitcoin zincire vurulacak! Kriptolar sert zemine çakılacak!

FED Kararıyla Bitcoin zincire vurulacak! Kriptolar sert zemine çakılacak!

Bitcoin (BTC), Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından günün ilerleyen saatlerinde geniş çapta beklenen faiz artırımı öncesinde Çarşamba günü daha da azaldı. Peki, önümüzdeki günlerde neler olabilir? İşte detaylar...



Uzmanlara göre teknik göstergeler, bu düşüş eğilimi sürerse Bitcoin’nin 13 bin dolara kadar düşmeye hazır olduğunu gösteriyor. Kripto para birimi piyasasındaki üzerinde yer alan daha geniş belirsizlik de coin’de zayıflığa neden oluyor. Bitcoin, 4 Mayıs’ta Fed oranları artırması ile yüzde 8’in üzerinde düştü. Ardından, bir kripto para birimi satışının yoğunlaşmasıyla beraber; sonraki hafta, yüzde 28 daha düşerek 28 bin dolara kadar geriledi.

FED Kararıyla Bitcoin zincire vurulacak! Kriptolar sert zemine çakılacak!

Geçen sefer, Fed oranları 50 baz puan (bps) artırmıştı. CME Group’un verilerine bakıldığında, şimdi, ısınan enflasyon rakamları göz önüne alındığında, traderlar; merkez bankası tarafından 75 baz puanlık bir artış için pozisyon alıyorlar. Bu, Fed’in yakın tarihteki en keskin faiz artırımı olacak.

FED Kararıyla Bitcoin zincire vurulacak! Kriptolar sert zemine çakılacak!

BITCOIN NE KADARA DÜŞECEK?

Hareket, kripto piyasalarını rekor seviyelere çıkaran iki senelik gevşek para politikasını gevşetecek. Ayrıca, merkez bankasının yükselen enflasyonun ardından olası bir durgunluktan endişe duyduğuna dikkat çekiyor. Bir durgunluk, Bitcoin ve kripto gibi perakende satışta olan, risk ağırlıklı varlıklar için daha da fazla sorun yaratır. Kriptokoincom'da yer alan habere göre; ünlü bir trader olan Peter Brandt kısa süre önce Bitcoin’nin çift tepe modeli oynadığı için 13 bin dolara kadar düşebileceğini tahmin etti. Fed’den gelen olumsuz bir sinyal muhtemelen bu tahmine daha fazla güven katacaktır.

FED Kararıyla Bitcoin zincire vurulacak! Kriptolar sert zemine çakılacak!

20 bin doların altına düşen Bitcoin, bir dizi tasfiyeyi tetikleyecek ve bu da daha fazla coin’in açık piyasaya atıldığını görecek. Bitcoin’de, son iki günde yaklaşık 1 milyar dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Kripto para piyasasındaki gerileme, herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermeden sürüyor. Bu yüzden  Bitcoin 21 bin doların altına düştü. Son 24 saat içinde yaklaşık 1.24 milyar dolarlık toplam tasfiye bıraktı. Pek çoğuna bakıldığında bu eğilimin devam etmesi muhtemel.

Kripto paralarda hava puslu! Düşüş devam ediyor! İşte Bitcoin ve Altcoin'lerde son durum!

Bill Gates'ten altcoin piyasalarına şok eleştiri!

Kripto para yatırımcılarını paniğe sürükleyen olay! Uzmanlar büyük çöküşü deşifre etti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön