25 / 04 / 2024

Fed öncesi piyasalarda gerilim arttı! Altın ve dolarda endişeli bekleyiş!

Fed öncesi piyasalarda gerilim arttı! Altın ve dolarda endişeli bekleyiş!

Piyasalar ABD enflasyon verilerinin açıklamasıyla büyük oranda etkilendi. Fed'in ekim ayına kadar yapacağı 3 toplantıda toplam 175 baz puan artış yapmasını beklerken toplantı öncesinde ise borsalar ve altın geriledi, dolar güçlendi. İşte detaylar...



Piyasalarda tüm gözler ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bu hafta düzenleyeceği toplantıda. Yatırımcılar Fed'in 40 senenin en yüksek enflasyonunu kontrol altına almak için ekim ayına dek yapılacak üç toplantıdan en az birinde 75 baz puanlık bir faiz artışı yapacağına yönelik beklentilerini artırdı.

Dolar yatırımcılarını ilgilendiren son dakika dolar/TL gelişmesi! Doları olanlar hemen baksın! Son dakika dolar kuru

Geçtiğimiz Cuma açıklanan ABD enflasyon verilerinin tahminlerin üzerinde çıkması, piyasalarda Fed’in gaza basacağı inancını güçlendirdi. ABD’de manşet enflasyon senelik tahminleri aşarak yüzde 8,6 olarak kaydedildi. Çekirdek enflasyon ise yüzde 5,9’luk beklentiye karşılık yüzde 6 olarak gözlemlendi.

Enflasyonun son 40 senenin zirvesinde olması sebebiyle Fed’in de ekonomiyi soğutarak fiyat artışlarını frenlemeye çalışmaya hız vereceği düşünülüyor. Piyasalar ekim ayına kadar toplam 175 baz puanlık artışı fiyatlarken iki kez 50 baz puan ve bir kez 75 baz puan artışı ihtimalinin yükseldiği düşünülüyor. Peki altın ve dolar ve borsada son durum ne oldu? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön