25 / 04 / 2024

Fed'in eli rahatladı mı? Faiz kararında artırım pas geçilir mi?

 Fed'in eli rahatladı mı? Faiz kararında artırım pas geçilir mi?

Fed faiz kararını 1 Şubat'ta açıklayacak. Piyasalarda olumlu bir hava estiriliyor. Peki piyasalar haklı çıkacak mı? Fed'den beklenen yumuşama adımı gelecek mi?



Piyasalar Fed'in şahin tutumunun yumuşaması için yeterli veriye ulaşıldığını düşünüyor. ABD'den gelen enflasyon ve büyüme verilerinin ekonominin uygulanan sıkı para politikasından çok fazla etkilenmediği şeklinde yorumlanması faiz kararının pas geçilebileceği ya da 25 baz puanla sınırlı kalacağı beklentisini yeniden gündeme getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön