24 / 04 / 2024

FED'in koridorları bu olayla çalkalanıyor! Dolarda asıl şimdi işler karışacak

FED'in koridorları bu olayla çalkalanıyor! Dolarda asıl şimdi işler karışacak

Amerika'da merakla beklenen enflasyon verileri açıklandı. Hem aylık hem de yıllık bazda beklentilerin üstünde gerçekleşen enflasyon verisi, faiz kararını açıklaması beklenen FED'de de kafa karışıklığı yarattı.



Amerika Birleşik Devletleri'nde çok önemli olarak görülen enflasyon rakamları bugün kamuoyuna duyuruldu. Enflasyon rakamlarında hem yıllık bazda hem aylık bazda beklentilerin üzerine çıkıldı. Bu da yaklaşık 1 aydan bu yana faiz konusunda hararetli toplantılar gerçekleştiren FED'de kafa karışıklığına neden oldu. 

REKOR TAZELEDİ 

ABD’de enflasyon Haziran’da tahminlerin üzerinde gerçekleşerek rekor tazeledi. Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 9,1’e yükseldi. Bu, 1981 yılının sonundan beri görülen en yüksek seviye olarak kayda geçti.

BEKLENTİLER DAHA AŞAĞIDAYDI 

Ekonomistlerin medyan beklentisi yüzde 8,8’di. Fakat açıklanan verilerle birlikte enflasyon da rekor tazelemiş oldu. Enflasyon önceki ay yüzde 8,6 olmuştu. Enflasyon aylık bazda da yüzde 1,3 ile 2005’ten beri en büyük artışı kaydetti. Beklenti yüzde 1,1’di. Çekirdek TÜFE yıllık yüzde 5,9’a geriledi. Beklenti yüzde 5,7’ydi. Çekirdek enflasyon aylık bazda yüzde 0,7 arttı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön