26 / 04 / 2024

Kız kulesi yıkıldı mı? Son dakika: Sosyal medya çalkalanıyor

Kız kulesi yıkıldı mı? Son dakika: Sosyal medya çalkalanıyor

Sosyal medya bu haberle çalkalanıyor… Sosyal medyada paylaşılan ‘Kız kulesi yıkıldı’ paylaşımları gerçeği yansıtıyor mu?



Sosyal medyada restore edilme amaçlı kapatılan Kız Kulesi’nin yıkıldığı iddia edildi. Birçok hesaptan paylaşılan görüntülerde Kız Kulesi’nin arkasından geçen geminin göründüğü iddia edildi.

Yayınlanan bu görüntülerin ardından beklenen açıklama Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den geldi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Hiçbir problem yok, her gördüğünüz görsele inanmayın” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,  yaptığı açıklamada, restorasyonun sıkıntısız bir şekilde devam ettiğini  ve hiçbir problemin olduğunu belirtirken vatandaşlara her gördüklerine inanmaları konusunda uyarıda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyona alınan Kız Kulesi’ni kayda alan bir vatandaş, branda ile çevrilen kulenin son halini görüntüledi.

Kulenin üst kısmının olmadığı ve arka tarafının göründüğü yer alan görüntüler sonrası sosyal medyada tepki oluştu.

Görüntülerdeki iddialara ilişkin TELE1 ekranlarında açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Restorasyon sıkıntısız bir şekilde devam ediyor. Hiçbir problem yok. Her gördüğünüz görsele inanmayın” açıklamasında bulundu.

Kız kulesi yıkıldı mı? Son dakika: Sosyal medya çalkalanıyor


Geri Dön