20 / 04 / 2024

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmanın önü açıldı mı?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmanın önü açıldı mı?

Özelleştirme Yüksek Kurulu 17 Mart 2015 tarihinde Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'mn yapılaşmasına izin veren yeni imar Plan teklifini onayladı. Onaylanan proje ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmanın önünü açacak olan bir karar alındı.



Özelleştirme Yüksek Kurulu 17 Mart 2015 tarihinde Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'mn yapılaşmasına izin veren yeni imar Plan teklifini onayladı. Onaylanan proje ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmanın önünü açacak olan bir karar alındı. Bu karar doğrultusunda 115.469 metrekare büyüklüğü olan Yat Limanına otopark hariç 15 bin metrekare inşaat alanı yapılabilecek. Bu alan yeraltı otopaıkı ile alan 35.795 metrekareye kadar yükselecek. Karara göre limana 7,5 metre yükseldiğinde (iki kat) "turizm tesis alam" kurulabilecek. Karar doğrultusunda, yat limanı içinde -istenirse 750'şer metrekarelik en az 10 farklı ticaret, turizm alanı ve otel inşaatı yapılabilecek. Bu planla halen Kadıköylülerin "Fenerbahçe Kalamış sahili halka kapatılamaz" liman içinde spor, bisiklet ve yürüyüş için kullandığı alanlar imara açılmış ve kıyıyı halkın kullanımı engellenmiş oluyor. 

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi'nin itirazı ile ilgili basın çalışanlarına bilgi verdi. 

Nuhoğlu, Haydarpaşa'dan sonra Kalamış Yat Limanı'mn da özelleştirilip satılmaya çalışıldığını ifade etti. 

SON YEŞÎL ALANLAR SATILMAYA ÇALIŞILIYOR limanın 2011 yılında özelleştirme kapsamına alındığını, 2013 yılında ise yeni imar planı hazırlandığını belirten Nuhoğlu, yapı yoğunluğu getiren plana Kadıköy Belediyesi tarafından itiraz edilip ardından dava açıldığım hatıılattı. Nuhoğlu, açılan davaya yürütmeyi durdurma kararı verildiği belirtti. Ve şöyle devam etti: "Yürütme durdurma kararından sonra bu yılın Mart ayında çok fazla değişiklik yapılmadan yeni bir plan devreye konuldu. Bu tarz davalarda kazansanız büe yeni planlarla yeniden sürecin devam etmesi sağlanıyor" 


Anayurt 


Geri Dön