26 / 04 / 2024

Fenerbahçe Ülker Arena'ya NBA kalitesi!

Fenerbahçe Ülker Arena'ya NBA kalitesi!

Ömerler Mimarlıkın İstanbul Ataşehirde projesini sürdürdüğü Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena, NBA kalitesini Türkiyeye taşıyacak. FIBA standartlarına göre hazırlandı...



Fenerbahçe Ülker Arena projesinin videosu için tıklayınız

Ömerler Mimarlıkın İstanbul Ataşehirde projesini sürdürdüğü Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena, NBA kalitesini Türkiyeye taşıyacak. Hem seyircilerin, hem de oyuncuların rahatlığının ön planda tutulduğu proje, FIBA standartlarına göre hazırlandı.

İstinye Parktaki yenilikçi görüşüyle ödül alan Ömerler Mimarlık, deneyimini bu kez Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arenada konuşturuyor. Görüş açıları, oturma düzenleri, binaya giriş ve çıkışların FIBA standartları gözetilerek hazırlanan projeyle, Türkiyeye NBA standartları getirilecek.

Sporculara özel loungelar

13 bin 800 seyirci kapasiteli kompleks, bayan ve erkek basketbol takımlarının ulusal ve uluslararası maçlarına ev sahipliği yapacak. Bu sebeple Ömerler Mimarlık, sporcuların rahatlığını ön planda tuttu. Maç önceleri ve sonraları rahatlamaları için soyunma bölümlerinde büyük salonlar (lounge) hazırlanıyor. Bu bölümler her türlü konfor standardını barındıracak.
Ömerler Mimarlık, aynı şekilde seyirci için de genel olarak giriş-çıkış, oturma ve seyir kalitesini sağlayan bir tasarım hazırladı. Özel suitler ve özel odalar tasarlanarak yüksek kalitede maç izleme keyfi planlandı. Statta bunun dışında CIP özel katları ve özel asansörler de mevcut olacak. Bu bölümlerde her türlü catering hizmeti de verilebilecek.

Metroyla ulaşım kolaylığı

75 bin 550 metrekarelik kompleksin 31 bin 700 metrekaresi otopark için ayrıldı. Bu sayede iki binden fazla araç, komplekse giriş yapabilecek. Çevredeki trafiğin engellenmesi için ileride metro istasyonu bağlantılı mekik seferler yapılması da planlanıyor.

TEKNİK BİLGİLER
Basketbol seyirci sayısı 12.500
Konser seyirci sayısı 13.100
Bodrum Katlar (otopark): 31,700m2
Arena Katları: 43,850m2
Toplam: 75,550 m2

PROJE ÇALIŞANLARI
Y. Mimar Ömer Kurdak, Y. Mimar Ömer Somer, Cem Uzman, Abdullah Karakimseli, Ahu Ozan, Ceren Aydal Yücel, Güney Kurdak, Şirin Özbek, Burcu Güler, Volkan Akmehmet.

PROJE BİTİŞ TARİHİ
Eylül 2011 olarak tahmin ediliyor.

 


Geri Dön