26 / 04 / 2024

Fenerbahçe Üniversitesi nereye yapılacak?

Fenerbahçe Üniversitesi nereye yapılacak?

Fenerbahçe Asbaşkanı Turan Şahin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Fenerbahçe Üniversitesi için Silivri Selimpaşa'da yer tahsisini görüştü. Fenerbahçe heyeti daha önce de gelmiş, "Başlangıç için mükemmel bir yer" değerlendirmesini yapmıştı.



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kendisini ziyarete gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Turan Şahin ve beraberindeki heyete gerçekleştirdiği sunumda, üniversitenin neden Silivri’ye yapılması gerektiğini anlattı. 


Görüşmede ayrıca, üniversite alanının tahsisi için gerekli başvurunun yapılarak Şubat meclisinde değerlendirilmesine de karar verildi.


Fenerbahçe Üniversitesi nereye yapılacak?


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fenerbahçe Üniversitesi’nin Silivri’ye yapılması için büyük çaba sarf ediyor. Işıklar, makamında ağırladığı Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Turan Şahin ve beraberindeki heyete, düşünülen üniversitenin neden Silivri’de olması gerektiği yönünde bir sunum yaptı. 


Sunumun ardından yapılan görüşmede, söz konusu alanın Fenerbahçe Üniversitesi’ne tahsisinin meclise sunulmasına, kulübün de bu noktada belediyeye gerekli başvuruyu yapmasına karar alındı.


Şahin: YÖK ile sorunumuz kalmadı!


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ortaya koyduğu vizyondan etkilenmemenin mümkün olmadığını ifade eden Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Turan Şahin, yerin tahsisi için Şubat meclisinden önce bir dilekçe ile taleplerini resmen dile getireceklerini ifade etti. 


Şahin ayrıca YÖK ile 1,5 yıldır verdikleri mücadelenin sonuna geldiklerini, dosyalarının 7 Şubat’ta değerlendirileceğini ve olumlu neticeleneceğine dair olumlu düşüncelerini paylaştı. 


Heyette yeralan isimler de Silivri’nin kriterleri açısından üniversite için en uygun yerlerden biri olduğunu dile getirdiler.


Fenerbahçe Üniversitesi nereye yapılacak?


Fenerbahçe heyeti, 14 Ocak 2015 tarihinde de Silivri Belediyesi'ni ziyaret etmiş ve Selimpaşa bölgesi için "Kulübümüzün tarihine yakışan ve başlangıç için mükemmel bir yer" değerlendirmesinde bulunmuştu.


Silivri Belediyesi


Geri Dön