24 / 04 / 2024

Ferdi iskan masrafları!

Ferdi iskan masrafları!

İskanı belgesi alınan binalarda, daire sahiplerinin dairelerinde oturabilmesi için ferdi iskan belgesi alması gerekiyor. Peki ferdi iskan masrafları ne kadar? Detayları haberimizde...



Ferdi iskan masrafları!

Ferdi iskan, iskan belgesi alınan ana binalarda bulunan bağımsız bölümler için alınması gereken izin belgesi anlamına geliyor. Ferdi iskan belgesi alınırken bazı masrafların da gözden çıkarılması gerekiyor. Peki ferdi iskan ücreti ne kadar diye soruyorsan hemen yanıtlayalım.


Ferdi iskan belgesinin alınabilmesi için söz konusu bağımsız bölümün sahibinin bağlı olunan belediyeye gerekli belgeleri temin ederek başvurması ve gerekli masrafları ödemesi gerekiyor. Ferdi iskan masrafları ne kadar?


Ferdi iskan masrafları..

Ferdi iskan masrafları, belediyeden belediyeye farklılık göstermekle birlikte söz konusu dairenin metrekaresi ile orantılı olarak belirleniyor. Örneğin, metrekaresi yükseldikçe, ödenen ferdi iskan ücreti de artıyor.


Ferdi iskan için gerekli belgeler..

*Ferdi İskan belgesinin alınacağı bağımsız bölümün son tarihli tapu veya tapu kayır sureti, 

*Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız bölüme ait borcu olmadığına sair “Borcu Yoktur Belgesi”, 

*Ad, Parsel ve bağımsız bölüm numarasını içeren Yapı Kullanma İzni talep eden bağımsız bölüm sahibi tarafından imzalı dilekçe, 

*İlgili vergi dairesinden alınan bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi. 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön