28 / 03 / 2024

ferdi iskan masrafı

ferdi iskan masrafı

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi iskanı kim alır?

Yapımı biten bir binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki ferdi iskan belgesini kim alır? Yanıtı haberimizde...

Ferdi iskan masrafı!

Ferdi iskan, konutlarda iskan belgesi alındıktan sonra alınması gereken bir diğer belge olarak karşımıza çıkıyor. Ferdi iskan masrafı ve detayları haberimizde yer alıyor...

Ferdi iskan maliyeti!

Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi olarak da bilinen ferdi iskan maliyeti ne kadardır? Yanıtı haberimizde...

Ferdi iskan masrafları!

İskanı belgesi alınan binalarda, daire sahiplerinin dairelerinde oturabilmesi için ferdi iskan belgesi alması gerekiyor. Peki ferdi iskan masrafları ne kadar? Detayları haberimizde...

Ferdi iskan ücreti ne kadar?

Bağımsız bölümler için alınan ferdi iskan ücreti ne kadar? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ferdi iskan belgesi!

İnşaat çalışmaları biten bir yapının kullanımı için iskan belgesinden farklı olarak alınan ferdi iskan belgesi ne ifade ediyor? Neden alınıyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ferdi iskan ne demek?

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için alınması gereken belgelerden biri olan ferdi iskan ne demek? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

İskan ruhsatı masrafı 2015!

İskan, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Peki, iskan ruhsatı masrafı 2015 ne kadar?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

Kat mülkiyeti tapusu masrafı 2015!

İnşaatı tamamlanmış ve iskan alınmış yapıların tapu sahipleri hepsi kat mülkiyeti tapusu almaya hak kazanmış oluyor.Peki kat mülkiyeti tapusu 2015 masrafı ne kadar?İşte kat mülkiyeti tapusu 2015!

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

İskansız ev tapu masrafı!

Bir yapının iskan belgesi alabilmesi için inşaat çalışmalarının sona ermiş, tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmiş olması gerekiyor. Peki, iskansız ev tapu masrafı ne kadardır?

ferdi iskan masrafı Haberi

ferdi iskan masrafı

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskan diğer adıyla da Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi'nin kanuni anlamda tanımı şu şekilde; “Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir”.


İnşaatı tamamlanmış olan binada oturumun başlaması  ve elektrik, su veya telefon gibi abonelikler için de ferdi iskan belgesi şartı aranıyor. Satın almış olduğunuz dairenizin bulunduğu binanın inşaatının tamamen bittiğinde tamamı için Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) tanzim edildikten sonra yapı sahibinin veya bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile alınabiliyor.


Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli?


Ferdi iskan için gerekenler!


1) Ferdi İskan belgesi almak istediğiniz dairenizin tapu fotokopisi.

2) Emlak Vergi Müdürlüğünden yani...