26 / 04 / 2024

Ferdi iskanı kim alır?

Ferdi iskanı kim alır?

Yapımı biten bir binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki ferdi iskan belgesini kim alır? Yanıtı haberimizde...



Ferdi iskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları biten bir yapının kullanılabilmesi için ilk olarak binaya iskan belgesi alınması gerekiyor. Daha sonra bağımsız bölümler için ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki ferdi iskanı kim alır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ferdi iskan belgesi, söz konusu bağımsız bölümün kullanılabilmesi için alınan belgeyi ifade ediyor. Elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurusu için söz konusu ferdi iskan belgesi şartı aranıyor.


Ferdi iskanın alınabilmesi için gerekli belgelerin temin edilip, ferdi iskan masrafının ödenmesi gerekiyor. Ferdi iskan masrafı, söz konusu dairenin metrekaresine göre değişkenlik gösteriyor. Metrekare birim sayısı yüksek olan bir dairenin ferdi iskan bedeli de yüksek oluyor.


Peki ferdi iskanı kim alır?

Ferdi iskan belgesini, belgenin alınacağı bağımsız bölümün sahiplerinin bağlı olunan belediyeye başvurarak almaları gerekiyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön