23 / 04 / 2024

Ferdi iskan masrafı!

Ferdi iskan masrafı!

Ferdi iskan, konutlarda iskan belgesi alındıktan sonra alınması gereken bir diğer belge olarak karşımıza çıkıyor. Ferdi iskan masrafı ve detayları haberimizde yer alıyor...



Ferdi iskan masrafı!

Ferdi iskan, inşaat çalışmaları biten bir binada bağımsız bölüm sahiplerinin alması gereken izin belgesini ifade ediyor. Söz konusu belgenin alınabilmesi için ilk olarak ana binanın iskanlı olması gerekiyor. Ferdi iskan belgesi alırken, alınan hizmet karşılığında bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki ödenmesi gereken ferdi iskan masrafı ne kadardır, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ferdi iskan, bağımsız bölüm sahiplerinin gerekli belgeleri temin etmesi ile bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunmaları gerekiyor. Söz konusu belgeler, belediyeden belediyeye değişiklik göstermekle birlikte, genel olarak aşağıdaki belgeler isteniyor.


Ferdi iskan için gerekli belgeler..

*Ferdi İskan belgesinin alınacağı bağımsız bölümün son tarihli tapu veya tapu kayır sureti, 

*Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız bölüme ait borcu olmadığına sair “Borcu Yoktur Belgesi”, 

*Ad, Parsel ve bağımsız bölüm numarasını içeren Yapı Kullanma İzni talep eden bağımsız bölüm sahibi tarafından imzalı dilekçe, 

*İlgili vergi dairesinden alınan bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi. 


Ferdi iskan masrafı..

Ferdi iskan masrafı da belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Ancak bu masrafın belirlenmesindeki kıstas, konutun metrekaresi oluyor. Bu da demek oluyor ki söz konusu dairenin metrekaresi arttıkça, ferdi iskan masrafı da artıyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön