28 / 03 / 2024

Ferdi iskan nereden alınır

Ferdi iskan nereden alınır

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi iskan masrafı!

Ferdi iskan, konutlarda iskan belgesi alındıktan sonra alınması gereken bir diğer belge olarak karşımıza çıkıyor. Ferdi iskan masrafı ve detayları haberimizde yer alıyor...

Ferdi iskan nereden alınır?

Bir dairede elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurularının onaylanması için söz konusu dairenin ferdi iskan belgesi olması gerekiyor. Peki ferdi iskan nereden alınır?

Ferdi iskan ücreti ne kadar?

Bağımsız bölümler için alınan ferdi iskan ücreti ne kadar? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ferdi iskan nasıl alınır?

Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için ferdi iskan alınması gerekiyor. Peki ferdi iskan nedir, ferdi iskan nasıl alınır? Detayları haberimizde...

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

Herhangi bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra mülkiyet tapusu için iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Kısmi iskan İmar Kanunu!

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

İnşaat iskan ruhsatı sorgulama!

İnşaat iskan ruhsatı, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapının iskanlı olup olmadığı nasıl sorgulanır? İnşaat iskan ruhsatı sorgulama işlemi nereden yapılır?

İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İnşaat iskan ruhsatı nereden alınır? İşte iskan işlemleri..

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

Kat mülkiyeti tapusu nereden alınır?

Kat mülkiyeti inşaatı tamamlan ve iskan almış olan gayrimenkuller için kullanılan bir kavramdır.Peki kat mülkiyeti tapusu nereden alınır?Kat mülkiyeti tapusu için gerekli evraklar nelerdir?

Veraset belgesi nereden alınır?

Bir kimsenin vefat etmesi halinde geride bıraktığı malların mirasçılarını ve bu mirasçıların mirastaki paylarını gösteren yasal belge olan veraset belgesi nereden alınır? Veraset belgesi nasıl alınır?

Kısmi iskan nasıl alınır?

İskan, bir yapının onaylı projesine uygun olarak yapıldığını gösteren resmi yapı kullanma iznine deniyor. Kısmı iskan ise, kullanıma hazır alanlar için alınabiliyor. Peki, kısmi iskan nasıl alınır?

Ferdi iskan nereden alınır Haberi

Ferdi iskan nereden alınır

Ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan diğer adıyla da Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi;  “Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir”.


Satın almış olduğunuz dairenizin bulunduğu binanın inşaatının tamamen bittiğinde tamamı için Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) tanzim edildikten sonra yapı sahibinin veya bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile alınabiliyor. Dairenizin metrekare ölçümü baz alınarak ilgili vergiler tahsil edilerek ilgili belediye tarafından veriliyor.


Elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurusu için söz konusu ferdi iskan belgesi şartı aranıyor. Ferdi iskanın alınabilmesi için gerekli belgelerin temin edilip, ferdi iskan masrafının ödenmesi gerekiyor.


Ferdi iskan almak için gerekenler... 

1) Ferdi İskan belgesi almak istediğiniz dairenizin tapu fotokopisi.

2) Emlak Vergi Müdürlüğünden yani Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız...