24 / 04 / 2024

Ferroli kombi bakımı konusunda tüketicileri bilgilendiriyor!

Ferroli kombi bakımı konusunda tüketicileri bilgilendiriyor!

Ferroli, can ve mal güvenliğinin yanı sıra enerji tasarrufu gibi birçok avantajı da beraberinde getiren kombi bakımı konusunda tüketicileri bilgilendiriyor...



Kombi bakımı için en doğru zamanın yaz ve sonbahar ayları olduğunu biliyor muydunuz? Isıtma ve soğutma sektöründe yarım yüzyılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Ferroli, bireysel ısınma ve sıcak su temini için kullanılan kombi cihazlarının bakımları için yapılması gerekenler konusunda tüketicileri bilinçlendirmeyi amaçlıyor.


Kombi bakımı, can ve mal güvenliğinin yanı sıra enerji tasarrufu gibi pek çok avantajı beraberinde getirmektedir. Yılda bir kez, yaz aylarında yapılması önerilen rutin kontrollerin dışında, kombinin fanından ses gelmeye başlaması, sıcak suyun daha geç gelmesi ya da suyun ısınıp hemen soğuması durumunda da mutlaka yetkili bir servise başvurmak gerekiyor. Ayrıca kombide oluşacak arızaların önceden tespit edilip, daha yüksek maliyetli arızalara sebebiyet verilmeden sorunun giderilmesi ve kombinizin ömrünün uzaması için düzenli olarak bakımının yapılması önemli.


Hem tasarruf, hem güvenlik…


Kombide fark edilemeyen olası arıza ve kaçakların fark edilmesi ve gerekli tedbirlerin zamanında alınabilmesi açısından düzenli bakım yaptırılması önemlidir. Kombide bir problem olup olmadığı ancak yetkili servisler tarafından kesinlik kazanabilmektedir. Kombinin en ufak bir arızası dahi can ve mal kaybına neden olabilir. Kombi sağlam, yeni ya da hiç arıza yapmamış olabilir. Düzenli bakımlarla duruma arıza olmadan müdahale edilebilir. Farkında olunmayan kombi arıza ve kaçakları can ve mal kaybına neden olabilir. Bu sebeple düzenli bakım yaptırmak son derece önemlidir.


Şimdi en doğru zaman


Kombi bakımı için doğru zaman kombinin çalıştırılmadığı dönemdir. İçinde bulunduğumuz yaz aylarında ve sonbahar aylarında kombi bakımı yaptırılabilir. Özellikle kışa girmeden yaptırılacak kombi bakımları sistemin verimli çalışması için daha uygundur. Bakım kesinlikle kombinin yetkili teknik servisi tarafından yapılmalıdır.



Geri Dön