24 / 04 / 2024

Kombi bakımı kış sezonu öncesinde yaptırılmalı!

Kombi bakımı kış sezonu öncesinde yaptırılmalı!

Baymak’tan sizlere kış ayları için önemli bir tavsiye...Her alanda öncü olan ve tüketiciyi bilinçlendirme konusunda hep ilk adımı atan Lider Baymak, kombi bakımınızı kış sezonu öncesinde yaptırmanızı öneriyor...



Kombiniz için düzenli periyodik bakım şart!

Kombinizin sağlıklı ve düzenli çalışması için yılda 1 kez  periyodik bakım yapılması gerekir. Kombiniz kış boyu fazla mesai yapacağından ve aralıksız beş ay boyunca çalışacağından kışa girerken yaptıracağınız kombi bakımı, hem yakıt ve enerjiden tasarruf sağlamanızı hem de zamansız arızaya karşı önlem almanızı sağlar. Üstelik cihazınızın yedek parça ve kullanım ömrünü uzatarak, kombinizi yıllarca, masrafsız ve güvenli, ilk günkü gibi kullanmanıza yardımcı olur.

Kombi bakımı için çağırdığınız yetkili servis, kombide gaz kaçak kontrolü, elektriksel kontroller, mekanik ve hidrolik kontroller, tesisat filtrelerinin temizlenmesi, genleşme tankının basınç kontrolü, bacalı kombilerde baca çekiş kontrolü ve temizliği, kombi yanma odasının temizliği, hermetik kombilerde baca fan gurubunun temizliği, cihazın fonksiyonel çalışma testi gibi bir dizi işlem gerçekleştirir. Bu işlemlerin sonucunda kombiniz kışa hazır duruma gelecektir. Ancak aksi durumlarda kombinizi çalıştırabilmeniz için sizin de evde uygulayabileceğiniz Baymak’ın önerdiği basit yöntemler var. İşte bunlardan birkaçı:

Kombiye elektrik gelip gelmediğini anlamak için muhakkak sigortasını veya fişini kontrol edin.

Gaz ve su vanalarını kontrol edin, açık olduğundan emin olun, unutmayın vana açık konum borulara paralel konumdur.


Kombinizin su basıncı ortalama 1,5 bar olmalıdır. Eğer su basıncı 0,5 bar  altında olursa kombi emniyet olarak devre dışı olur ve çalışmaz.

Kombinin baca borusunu kontrol edin, yerinden oynamış olabilir. 




Geri Dön