20 / 04 / 2024

Kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiralanan evlerde yaşanan demirbaş sorunlar arasında kombi arızası hususu da bulunuyor. Kiracı ve mal sahibi bu masrafların kim tarafından ödenmesi konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Peki, kombi bakımı kiracıya mı ait?



Kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiralanan evlerde yaşanan demirbaş sorunlar arasında kombi arızası, kombi bakımı ve masrafları gibi hususlar da bulunuyor. Kiracı ve mal sahibi bu masrafların kim tarafından ödenmesi konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor.


Demirbaşlardan biri olan kombi bakımı ve arızaları en çok yaşanan sorunlar arasında yer alıyor. Kombi, hem ısıtma hem de sıcak su kullanımı ihtiyacını karşılamak için herhangi bir şofben gibi ilave araçlara ihtiyaç duymayan modern bir ısıtma sistemine deniyor.


Peki, kombi bakımı kiracıya mı aittir? Kombi arızasını kiracı mı öder?


Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince demirbaşların iyi halde tutulmasını gerektiren masraflar kiracıya ait oluyor. Demirbaş içerisinde bulunan parçaların değişikliği ve kullanım ömrünü tamamlaması nedeni ile oluşan yüklü tamir masrafları ev sahibine ait oluyor.


Kombi bakımı ise kiracıya ait oluyor. Periyodik olarak bakımı yaptırılmayan kombide oluşan zararların masraflarını da kiracı ödüyor.


Ancak kiracıdan kaynaklı olma ihtimali bulunmayan kombi arızasının ev sahibi tarafından karşılanması gerekiyor. Bu nedenle masrafların teknik servis sonucuna göre karşılanması gerekiyor.


Kiracı neyi öder?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön