26 / 04 / 2024

FerYapı 3 projesinde teslimlere başlıyor!

FerYapı 3 projesinde teslimlere başlıyor!

Şirketin Mai Residence, Parima Ofis ve Premier Kampüs Ofis projeleri için geri sayım başladı. n FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, FerYapı'nın teslimlerini 2015 yılı sonuna kadar tamamlamış olacağını söyledi..



E 5 yılda 5 projeyi hayata geçiren FerYapı, eşzamanlı yürüttüğü 3 projesini yıl sonuna kadar teslim etmeyi planlıyor. Basın Ekspres Yolu üzerinde inşa edilen lstWest ve Şişli'de ofis hizmeti vermeye başlayan iTower'ı teslim eden FerYapı, şimdi de eş zamanlı yürüttüğü 'Mai Residence', 'Parima Ofis' ve kiralamaların başladığı 'Premier Kampüs Ofis'i yıl bitmeden teslim etmeye hazırlanıyor. 


BU YIL TAMAMLANACAK 

FerYapı'nın teslimlerini 2015 yılı sonuna kadar tamamlamış olacağını söyleyen FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, projelere ilişkin şu bilgileri verdi, "Ofis konseptinin standartlarını yeniden belirleyen Premier Kampüs Ofis, son teknoloji ürünleri bünyesinde barındıran bir proje. 


Premier Kampüs Ofıs'te akıllı sistem platformu üzerinden dijital kart sistemi sayesinde tüm hareketlilik takip edilebiliyor. Geniş sosyal olanaklarıyla dünyadaki ofis tercihinin Türkiye'deki ilk örneği olan Premier Kampüs'te 120 metrekareden 25 bin metrekareye varan akıllı ve verimli üniteler bulunuyor. Premier Kampüs Ofis için planlanan teslim tarihi bu yılın Aralık ayı." MAİ'DE TESLİMLER BAŞLADI Merter'de E5 karayolunun kenarında yükselen 'Parima Ofıs'te ise 65 metrekareden 2 bin 300 metrekareye varan ofisler olduğunu belirten Ramadan Kumova, "Parima Ofis'in teslim tarihi Eylül 2015. Kartal'da inşa ettiğimiz Mai Residence'da da 1. blokta teslimler başladı. ikinci blok teslimlerini ise Eylül'de gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi. 


'ARAZİ FİYATLARI YÜKSEK' 

Sektörün gelişimiyle de ilgili değerlendirme yapan Ramadan Kumova, konut fiyatlarındaki değişimin inşaat maliyetleriyle doğru orantılı olduğunu hatırlattı. Asıl konunun arazi fiyatları olduğuna dikkat çeken Kumova, "Şehir içindeki projelerde maliyetin büyük kısmı arazi fıyatına gidiyor. Çözüm yolunda kentsel dönüşüm büyük önem arz edecek" dedi. 2015'te finansman modelleriyle fark yaratan firmaların öne çıkacağını da sözlerine ekleyen Kumova, "İstanbul bir metropol ve her geçen gün yıldızı parlamaya devam ediyor. Dünya şehirlerinden hala çok geride rakamları konuşuyoruz. İstanbul bu minvalde değerlenmeye devam edecek, gayrimenkul 2015'te de iyi bir yatırım aracı olacak" dedi. 


Konutta balon söz konusu değil 

Satılmaya çok fazla ürün olduğu konusunun sıkça gündeme geldiğini söyleyen Ramadan Kumova, konutta balonun söz konusu olmadığını söyledi. Kumova 'Türkiye'de bir balon söz konusu değil. Herkes ayağını yorganına göre uzatmaya alışkın. Bizim sektörümüzde fren ve gaz ilişkisi var. 


Gidişatın kötüye gittiğini hissetiğimiz anda gazdan ayağımızı çekerek frene basma refleksimiz var" dedi. 

Sektördeki sorunlara da değinen Kumova, bunlardan birinin ruhsat sayılarındaki artış olduğunu söyledi. Bu sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini belirten Kumova, ruhsat rakamları ve satılan konut arasında makas olduğunun altını çizdi. Sektördeki algı sorunuyla ilgili de konuşan Kumova, "Sektörü çok karlı sanıyorlar, herkes inşaatçı olmak istiyor. Sektöre girenler bir süre sonra inşaatçılığın hayal ettikleri sektör olmadığını görmeye başladı" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön