24 / 04 / 2024

Fethi Yaşar Yenimahalle projelerini inceledi!

Fethi Yaşar Yenimahalle projelerini inceledi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Yenimahalle sokaklarında devam eden yatırımları inceledi. Çalışmaları denetleyen Yaşar’a Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da eşlik etti.




Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İş beklemez” dedi, kurmaylarını da yanına alarak bayram seyran demeden Yenimahalle sokaklarında devam eden yatırımları inceledi. Çalışmaları denetleyen Yaşar’a Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da eşlik etti.


Ergenekon’a Sağlık Ocağı


Başkan Yaşar’ın ilk durağı yeni sağlık merkezlerinden biri olan Ergenekon Sağlık Ocağı inşaatı oldu. Yeri inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Yaşar, “Göreve geldiğim günden beri ilk önceliğim vatandaşlarımızın sağlığıdır. Bu yüzden sağlık alanında yapmış olduğumuz hizmetleri titizlikle yerine getiriyorum” dedi.


Muayene odaları, aşı odası, gebe izlem odası, aile planlama odası, dinlenme odası, engelli, personel ve hasta tuvaletleri ile halka hizmet verecek olan sağlık ocağı Aralık ayı başına kadar tamamlanarak faaliyete geçecek.


Burç Mahallesi’ne kreş


Yaşar’ın bir sonraki durağı ise Şentepe Burç Mahallesi’nde Temmuz ayında temelleri atılan kreşin inşaatı oldu. 4 yeni kreşin inşaatları devam ederken Burç Mahallesi’ne giderek inşaatı gezen Yaşar, eksiklikler konusunda personelleri uyarırken göreve geldiğinde Yenimahalle’de yalnızca 1 tane kreş olduğunu hatırlattı. “Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır” diyen Başkan Yaşar, “Gelecek çocuklarımızın ellerinde şekillenecek” dedi.


Ocak ayında eğitime hazırlanması planlanan kreşte, kapalı oyun salonu, çok amaçlı salon, bekleme salonu, revir, yatakhane, yemekhane, derslikler, açık oyun alanı, teras, mutfak, rehberlik odası, idari ofisler ve öğretmenler odası yer alacak.


Karşıyaka’ya Sosyal Tesis


Yaklaşık 28 bin m2’lik kapalı alana sahip olacak olan Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi, Yaşar’ın son durağı oldu. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan tesis alanında gelinen son durumu inceleyen Yaşar, 2017 yılının Haziran ayında Demetevler ve Karşıyaka için çok önemli bir eksiğin giderilmiş olacağını işaret etti.


Tesiste bay ve bayan yüzme havuzu ve fitness merkezleri, pilates-yoga vb. salonlar, Türk hamamı hizmeti içeren spor kompleksi, yaz-kış  hizmet vermeye hazır mekanik havalandırmalı, teknik donanımları yüksek düğün salonları, akvaryum gezi alanları ve kafeteryalar yer alacak. Merkezde çok amaçlı salon, gençlik merkezi, ikinci bahar lokali, etüt merkezi ve yaklaşık 150 çocuğa okul öncesi hizmet verebilecek kapasitedeki kreş yine bu proje içerisinde yerini alacak. Tesiste ayrıca bölge halkına "taziye evi" olarak hizmet verecek olan yaklaşık 200 m2’lik bir salon da  yer alacak.



Yenimahalle Belediyesi




Geri Dön