24 / 04 / 2024

Fethiye Ölüdeniz'deki 6.0'lık deprem çatı ve balkonları çökertti!

 Fethiye Ölüdeniz'deki 6.0'lık deprem çatı ve balkonları çökertti!

Merkez üssü Fethiye Ölüdeniz açıkları olan 6.0 büyüklüğündeki depremde bazı çatı ve balkonlar çöktü, pencereden atlayan 8 kişi yaralandı. Kalp krizi geçiren bir vatandaşın durumu kritik...



Akdeniz Bölgesi, 6.0 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden (KRDAE) alınan bilgiye göre, dün saat 15.44'te meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün, Fethiye Ölüdeniz açıkları olduğu belirtildi. 


Yaklaşık bir dakika süren depremin ardından, 18 artçı meydana geldi. İzmir, Antalya, Denizli ve Kuşadası'nda da paniğe yol açan depremin derinliği 19.6 kilometre olarak ölçüldü. Muğla'da bazı evlerin catıları ve balkonları yıkıldı. Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, "Bize gelen bilgilere göre hastanelere 35 kişi intikal etti. Bunlar da deprem esnasında korkuyla balkondan, pencereden atlayan kişiler" dedi. Depremin ardından 112 Acil Servis ve UMKE ekiplerinin Fethiye Ölüdeniz'e sevk edildiğini söyleyen Tekin, "Ölüdeniz başta olmak üzere bölgeden gelen ihbarlar değerlendiriyor. Yoğun bir telefon trafiği var. Ancak bize ulaşan can kaybı bilgisi yok" diye konuştu. Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, depremde, ilk bilgilere göre, ciddi bir hasar ve can kaybının olmadığını açıkladı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da deprem sonrası can kaybı olmadığını bildirdi. Kızılay da deprem bölgesinde inceleme başlattı.


Erdoğan Cankuş / SABAH


Geri Dön