23 / 04 / 2024

Fethiye, yılın ilk 7 ayında 700 bin turist ağırladı!

Fethiye, yılın ilk 7 ayında 700 bin turist ağırladı!

Fethiye Kaymakamı Çalık "Fethiye'nin potansiyelinin çok az kısmı değerlendiriliyor. Hedefimizde olan kruvaziyer iskelesi yapıldığı takdirde ilçeye deniz yoluyla 500 bin turist gelmesi söz konusu" dedi.



Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçeye yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 700 bin turistin geldiğini bildirdi.


Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede geçen yıla oranla sportif faaliyetlerin genelinde artış söz konusu olduğunu kaydetti.


Turizm faaliyetlerinin sorunsuz ve kaliteli sürdürülmesi için denetimler yapıldığını anlatan Çalık, "Emniyet ve jandarma görevlilerimiz, hanutçuluk ve turizmi ilgilendiren diğer konularda sıkı denetimler yapıyor. Cezai işlemler gerektiğinde de uygulanıyor" dedi.


Kaliteli ve nitelikli faaliyet göstererek daha çok gelir elde edip, gelen turistlerin bölgeden memnun ayrılmalarını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Çalık, Fethiye'nin faaliyetleriyle marka olma yolunda emin adımlarla yoluna devam edeceğini belirtti.


Çalık, sportif faaliyetlerdeki artışın, sezonun daha iyi geçtiğinin göstergesi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:


"Alınan tedbirlerle her sektörde daha fazla iyileşme olduğunu görüyoruz. Fethiye'nin potansiyelinin çok az kısmı değerlendiriliyor. Hedefimizde olan kruvaziyer iskelesi yapıldığı takdirde ilçeye deniz yoluyla 500 bin turist gelmesi söz konusu. Ayrıca yerli turistin de Fethiye'ye dört mevsim rağbet göstereceğini düşünüyorum. Turizmin 12 aya yayılması konusunda çok fazla çalışılması gerekli. Sağlık, spor ve kongre turizmi gibi çeşitlemeler ve yatırımlarla hem ilçenin hem de Muğla'nın potansiyeli çok daha fazla aratacaktır."


- "En çok yamaç paraşütü rağbet görüyor"


Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nin dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterildiğine dikkati çeken Çalık, yerli ve yabancı turistlerin de bölgede en çok yamaç paraşütü faaliyetine ilgi gösterdiğini anlattı.


Geçen yılın bu dönemde yamaç paraşütü ile uçuş sayısının 32 bin olduğuna işaret eden Çalık, bu yıl aynı dönemde ise yüzde 25 artışla 40 bin 600 uçuş gerçekleştiğini bildirdi.


Kaymakam Çalık, yılın 7 ayında, mayıs ayının bölgede yağmurlu geçmesine rağmen geçen yıl 675 bin olan gelen turist sayısının yüzde 25'lik artışla 700 bine ulaşmasının sevindirici olduğunu kaydetti.


Her geçen yıl artan rakamların yamaç paraşütü faaliyetinde görev alan kurum ve kuruluşların özverili çalışması sonucu ortaya çıktığını ifade eden Çalık, "Babadağ'ın işletmeciliğini yapan Güç Birliği Şirketi yeni bir pist açarak ve mevcut pistlerin onarımı yaparak katkıda bulundu. Organizasyonda ise Türk Hava Kurumunun ciddi katkıları var. Bu yıl uyuşturucu ve alkol kullanımını içeren denetimler yapıldı" diye konuştu.


Çalık, Babadağ'da ülkenin en deneyimli pilotlarının görev yaptığını, bunun sonucunda da güzel sonuçlar alındığını belirtti.


Önceki yıllarda sezon boyunca gerçekleşen 40 bin uçuş rakamının bu yıl temmuz ayı itibarıyla yakalandığına dikkati çeken Çalık, geçen sezon 75 bin ile kapattıkları uçuş sayısının bu sezon 90 binin üzerine çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.


Çalık, geçen yılın 7 ayına göre bu yılın aynı dönemindeki diğer sportif faaliyetlerle ilgili ise şu bilgileri verdi:


"Cip safari turları yüzde 8'lik düşüşle 42 bin, quad safari yüzde 30 artışla 7 bin, su altı yüzde 6 artışla 8 bin, atlı doğa sporları ise yüzde 20 artışla 6 bin olarak gerçekleşti."


AA


Geri Dön