24 / 04 / 2024

Fethiye'de kaçak inşaatlara işlem yapılıyor!

Fethiye'de kaçak inşaatlara işlem yapılıyor!

Muğla Fethiye Belediyesi, beş bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara işlem yapıyor.



Fethiye Belediyesi, beş bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara tutulan tutanak ve cezalar caydırıcı olmayınca, mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu. İnşaat malzemesi taşıyan tüm araçları durduran Zabıta ekipleri, inşaat ruhsatı göstermeyen araçları mahalleye almadı. Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde, SİT alanlarının bulunması ve imar planı olmadığı için inşaat yapılamıyor. 


237 KAÇAK YAPI 

Kayaköy'de Büyükşehir Yasası öncesi kaçak yapıların kontrolünün İl Özel İdaresi tarafından yapıldığı ve o dönemde belirlenen 237 kaçak inşaata hiçbir cezai işlem uygulanmadığı ortaya çıktı. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Kayaköy'ün doğal güzelliğinin ve mimari yapısının bozulduğuna dikkat çekerek, "3 katlı, 5 katlı binalar yapılıyor. Ayıp olmasa 20 katlı bina yapacaklar. Kayaköyümüzü kurtarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. 



Erdoğan CANKUŞ/Sabah Akdeniz



Geri Dön