25 / 04 / 2024

Fethiyelilere TOKİ müjdesi!

Fethiyelilere TOKİ müjdesi!

Fethiye'de Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölge halkına TOKİ müjdesi verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fethiye ilçesinde Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuştu. Kurum, Muğla’da 387 bin hektar alana sahip 5 özel çevre koruma alanı olduğunu belirtti.

Bölgede ilan edilen 1 milyon 300 bin hektar Çevre Koruma Bölgesi'nin koruma altında olduğunu söyleyen Kurum, "Türkiye genelinde 4,5 milyon hektar doğal sit alanımız var. Biz çevreyi koruyan bir partiyiz. Bizim liderimiz çevreci bir genel başkan. Biz poşetleri ücretli hale getirdik. Sıfır Atık Projesiyle çöplerimizi kaynağında ayrıştırıyoruz. Bu anlamda da bakanlık olarak, Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde Sıfır Atık Projemizi yürütüyoruz. İnşallah Muğla'yı da çok daha iyi bir konuma getirmiş olacağız." dedi.

15 Temmuz’un en önemli tanığının Muğla olduğunu belirten Kurum, "O gece hainler Marmaris’te Cumhurbaşkanımıza kastetti. Günlerce dağlarda, ormanlarda gezdiler. Sonunda kimi köprünün, kimi yolların altından, kimi de başka yerlerden çıktı. O gün de bütün Muğla seferber oldu, hainlere karşı dik bir duruş sergiledi. O zaman vatandaşımız ve devletimiz omuz omuza verdi ve hepsini kıskıvrak yakaladık. Bugün baktığımızda ülkemiz bu hain terör örgütüne karşı kararlı bir duruş sergiliyorsa burada Muğlalı, Fethiyeli kardeşlerimizin çok büyük emekleri vardır" diye konuştu. 

Fethiyelilere  TOKİ  müjdesi de veren Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Gençlerimiz TOKİ ister de biz yapmaz mıyız? TOKİ Başkanımız burada. Hemen kendisine talimat veriyoruz. Buradaki arazimizde Fethiyeli vatandaşlarımıza yönelik inşallah bir sosyal konut uygulaması başlatalım. Bugüne kadar Muğla'mıza TOKİ olarak 3 bin 320 konut yaptık. Bunun dışında okullar, hastaneler kamu hizmet binalar gibi projeleri de tamamladık. Türkiye genelinde 50 bin konutluk proje hazırladık. Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla bu projenin lansmanını yaptık."


Geri Dön