19 / 04 / 2024

Fettah Tamince: Bursa turizmde önemli bir merkez olabilir

Fettah Tamince: Bursa turizmde önemli bir merkez olabilir

Fettah Tamince, Bursa'nın doğal zenginlikleriyle sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olabileceğini bildirdi



Bursa Baia Otel'de Bursalı turizmcilerle bir araya gelen Tamince, grup olarak 15 bin yatağa sahip olduklarını, geçen yıl 200 bin kişiyi konuk ettiklerini ve 6 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Tamince, turizmin dünyada çok önem kazanan sektörlerden biri olduğunu, 2008 verilerine göre 850 milyon kişinin seyahat ettiğini dile getirerek, "İstatistiklere baktığımızda sektör her yıl ortalama yüzde 4,5 büyümüş,
harcamalarda yüzde 8,5 gibi bir artış söz konusu. Yaklaşık 1 trilyon dolarlık bir sektörden bahsediyoruz. Bu sektörün önemini gören her ülke ciddi yatırımlar yapıyor ve bundan büyük pay almaya gayret gösteriyor" dedi.

Bursa'nın giderek büyüyen turizm pastasından pay alması için yapması gerekenler bulunduğunu ifade eden Tamince, şunları kaydetti: "Bursa'nın da bu paydan gereği kadar yararlanması için eğer konu termal ise bu yatırımın bölgenin en iddialı termal merkezi olması gerektiği ve sadece bir otelle değil, bunun bütün boyutlarıyla düşünülerek ele alınması gerekir. Konu Uludağ ise Uludağ'ın da bütün dünya kayak merkezleriyle yarışacak şekilde tasarlanarak uygulamaya geçirilmesi ve her yönüyle mükemmel bir alt yapının oluşturulması gereklidir. Bursa, konumu ve doğal zenginlikleriyle sağlık turizmi açısından özellikle Ortadoğu ve İslam alemi için önemli bir merkez olabilir." Toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de katıldı.
AA


Geri Dön