26 / 04 / 2024

Fettah Tamince Lara Temalı Park Turizm'i kurdu!

Fettah Tamince Lara Temalı Park Turizm'i kurdu!

Fettah Tamince, Rixos'un Hollanda ve Karayip merkezli şirketleriyle ortak Lara Temalı Park Turizm'i kurdu



Geçen yıl çıkan teşvik yasasıyla Lara Park'ta yeniden söz sahibi olan Rixos'un patronu Fettah Tamince, 'dünyada ses getirecek' dediği temalı park için sessiz sedasız düğmeye bastı. Tamince, Rixos'un Hollanda ve Karayip merkezli şirketleriyle ortak Lara Temalı Park Turizm'i kurdu.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 2008 yılında Meclis'te geçmesi ile Lara Park'ta kaldığı yerden devam etme hakkını kazanan Rixos'un patronu Fettah Tamince, temalı park için bir yıl sonra düğmeye bastı. 23 Ekim tarihinde merkezi İstanbul'da olmak üzere Lara Temalı Park Turizm Yatırımları AŞ'yi kuran Tamince'nin yanında yine yurtdışındaki diğer ortakları yer aldı. 1.5 milyon TL sermaye ile kurulan Lara Temalı Park Turizm Yatırımları'na 2006 yılında düzenlenen ihaleyi alan Ude Turizm ve Yatırım'ın yanı sıra, merkezi Hollanda'da bulunan Rixos Holding & Finance B.V, merkezi Karayipler'deki Rixos Turkey Holding II Ltd. ile Rişos Turkey Holding IV Ltd. de ortak oldu. Ticaret sicilinde şirketin kuruluş amacı ve kuruluşu ile ilgili, "insanların hoşça vakit geçirecekleri her türlü park ve temalı parkları kurmak, işletmek, bu yerleri satın almak veya kiraya verme ifadesine yer verildi.

DANIŞTAY 'OLMAZ' DEMİŞTİ

İki kez ihaleye çıkan Antalya'daki 3 bin 500 dönümlük arazinin ilk ihalesi 10 milyon 550 bin TL ile Limak'ta kalmış ancak ihale daha sonra iptal edilmişti. 2006'da yapılan ikinci ihalede ise söz konusu araziye 49 yıl için en yüksek teklif, 22.7 milyon lira ile Rixos otellerini bünyesinde barındıran Tamince'nin şirke Ude Tur Yatırım'dan gelmişti. Tamince ihalenin ardından Lara Park'a en az 300 milyon TL'lik yatırın binlerce kişiye istihdam sağlayacak, dünyanın konuştuğu bir proje yapacağını duyurmuştu. Ancak 2006'nın sonuna doğru Danıştay 6. Dairesi, 'kesin tahsisi yapılmayan orman arazileri' ile ilgili yürütmeyi durdurunca Lara Kent Parkı tahsisi de iptal sürecine girmişi.
 
Kanun çıkınca 53 turizm projesinin önü açılmıştı
   
2008 yılında Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un onaylanması ile aralarında Lara Park'ın da bulunduğu 53 projenin önü açıldı. Kanunun 9'uncu maddesi, Anayasa Mahkemesi'nin Hazine'ye ait orman arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisine imkân veren yasa hükmünü iptal kararından önce ön izin ve kesin tahsisi yapılanlara 30 gün içerisinde talepte bulunmaları halinde işe "kaldığı yerden devam etme" şansı tanıyordu.

SESSİZLİK BOZULDU

Bu başvuruyu yapıp, işe kaldığı yerden devam etme hakkını alan Fettah Tamince, Mayıs 2008'de yürürlüğe giren bu kanundan sonra derin bir sessizliğe gömülmüştü. Arkadan  gelen kriz Lara Park Projesi surecinin bir süre kenarda durmasına neden oldu. Ancak Ekim 2009'da proje için ilk adım atılarak Lara Temalı Park Turizm Yatırımları AŞ kuruldu ve şirket çalışmalarına Fettah Tamince'nin Akmerkez'deki ofisinde başladı.

SinerjiTürk'ler Mardan'da haberleşecek

SinerjiTürk tarafından 10-13 Aralık tarihleri arasında organize edilen Haberleşme ve Bilişim 09 Konferansı, bu yıl Türkiye'nin en lüks mekânında yapılıyor. 2008 yılında Rixos Premium'da yapılan toplantının bu yılki durağı Antalya'da dünyaca ünlü yıldızların katılımı ile açılışı yapılan Mardan Palace olacak.

Azeri asıllı Rus işadamı Talman Ismailov'un otelinde yapılacak olan toplantının onur konukları sektörün ünlü  isimleri. Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, Turkcell Genel Müdürü  Süreyya Ciliv, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Vodafone Genel Müdürü Serpil Timuray'un yer alacağı toplantıda 3 gecelik konaklama ve özel toplantı fiyatı  675 Euro 830 Euro arasında değişiyor, öte yandan SinerjiTürk, yurtiçi ve dışında sektörlerinde önemli bir konuma gelmiş vatandaşlarımızın Türkiye için işbirliğini hedefliyor.
Hacer GEMİCİ/Habertürk


Geri Dön