24 / 04 / 2024

Fettah Tamince: "Turizmde agresif büyüyeceğim"

Fettah Tamince:

Turizm sektöründe, doğan fırsatları kaçırmak istemediğini anlatan Fettah Tamince,"Otel satın alma ve kiralamada Türkiye'de agresif büyüyeceğim" dedi



Bir süre önce Rus Mirax Grubu'na Cengiz İnşaat tarafından Sungate Port Royal'i 10 yıllığına kiralayan Tamince, Ankara'daki Rixos Otel'in açılışını da geçtiğimiz haftalarda yaptı. Kriz ortamında yatırımlarına devam eden ve Ethem Sancak'ın "ortak olduk" diye açıklama yaptığı Tamince, "Sizin çok mu paranız var?" sorumuza da "Valla yakıştırılıyor" yatırını verdi.

Yeni oteller geliyor

Kendi alanında yani turizm sektöründe, doğan fırsatları kaçırmak istemediğini anlatan Tamince,"Otel satın alma ve kiralamada Türkiye'de agresif büyüyeceğim" diyerek oldukça iddialı bir açıklamada da bulundu. Tamince, Türkiye'deki yatak kapasitesini arttırmak istediklerini de dile getirerek,"Şehir otelciliğinde, kıyı otelciliğinde, sağlık otelciliğinde de büyümek istiyoruz. Rixos olarak fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Konaklama fiyatları yüzde 30 düştü"

Turizm sektöründe geçen yılki turist sayısının yakalansa bile gelirlerde aynı rakamın yakalanamayacağını söyleyen Fettah Tamince, otellerin fiyatları yüzde 25-30 aşağıya çektiğini kaydetti. Tamince, sektörün zaten çok cüzzi karlarla çalıştığına dikkat çekerek,"Bu marka olduğumuz için daha az etkileniyoruz. Ancak yine de hiç etkilenmedik diyemem. Geçmiş yıllarda bir pazar kötü gidiyorsa, biz diğerine yönelebiliyorduk. Şimdi hemen her taraf aynı durumda" dedi.

Gazete Habertürk


Geri Dön