25 / 04 / 2024

Fi Yapı mağdurları seslerini duyurmaya çalışıyor!

Fi Yapı mağdurları seslerini duyurmaya çalışıyor!

İstanbul Esenyurt’ta Fi Yapı’ya ait Fi Side projesinin yarım kalması nedeniyle 3 bin 200, diğer şehirlerle birlikte toplam 5 bin 500 kişi seslerini duyurmak için eylem yapıyor. 



İstanbul Esenyurt’ta Fi Yapı’ya ait Fi Side projesinin yarım kalması nedeniyle mağdur olan vatandaşlar eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. 

5 bin 500 kişi mağdur 

Yeni Asya'dan Ülker Yılmaz Caba'nın haberine göre, maket üzerinden satışına 2009’da başlanan ve yaklaşık 10 yıldır tamamlanamayan Fi Side projesinde 3 bin 200 kişi, Kırşehir’de ve birkaç farklı bölgede ise toplam 5 bin 500 kişi mağdur olduğunu söylüyor. 

Çadırda eylem

Mağdurlar seslerini yetkililere duyuramayınca proje alanına çadır kurarak eylem gerçekleştirdi. Tapularını aldıklarını fakat evlerinin bir türlü bitirilip teslim edilmediğini söyleyen konut mağdurları seslerini duyurmak istiyor. Aileleriyle kurdukları çadırlara gelen konut mağdurları, yıllardır yaşadıkları haksızlığın giderilmesini bekliyor.

TMSF'ye çağrı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Fi Yapı sahibi Fikret İnan bir süre sonra serbest bırakılmıştı. İnan’ın mal varlığı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçtiği için mağdurların muhatabı artık TMSF. Esenyurt Fi Side projesinin mağdurlarından İzzet Yazıcı TMSF’nin kendilerine beklemeleri gerektiğini söylediğini, fakat hiçbir işlem yapılmadığını öne sürdü. Seçim öncesi TMSF’nin konutların tamamlanması konusunda Alman bir firmayla sözleşme yapıldığını söyleyen Yazıcı, seçimlerden sonra binaların yine çürümeye terk edildiğini ifade ediyor. 

''Kandırıldık''

Fi Side projesinin tamamlanmaması nedeniyle mağdurlar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Şişli binası önünde de eylem yapmıştı. Esenyurt’taki, toplam konut mağduru sayısının ise 40 bine ulaştığı iddia ediliyor. Fi Yapı patronu Fikret İnan ve dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nun ortaklaşa güvence, teminat, referans verdiği, iddialı reklam kampanyaları ile kandırıldıklarını belirten mağdur vatandaşlar, bir an önce evlerine kavuşmak istiyor. 

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul ve Kırıkkale’de başladığı 10 projenin toplam 8 tanesini teslim etti. Fi Yapı'nın Kırıkkale projesinin yüzde 80'i, 10. proje olan Bahçeşehir Fi Side projesinin ise yüzde 65'lik kısmı tamamlandı. İki şantisinde eksik imalat olan Fi Yapı'nın 10 projede toplamda 11 bin konutu bulunuyor. Bu konutlardan 6 bin 850 tanesinin inşaatı tamamlandı.


Geri Dön