28 / 03 / 2024

'Fikirtepe, İstanbul'un cazibe merkezi olacak!'

'Fikirtepe, İstanbul'un cazibe merkezi olacak!'

Baysaş İnşaat tarafından Fikirtepe'de hayata geçirilen İstanbul 216 projesi, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams'ı ağırladı. Adams, Brooklyn ile Fikirtepe arasındaki benzerlikleri anlattı. İşte ziyaretin ayrıntıları...



Baysaş İnşaat tarafından Fikirtepe'de hayata geçirilen İstanbul 216 projesi, üst düzey isimleri ağırlamaya devam ediyor. Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams da İstanbul 216'yı ziyaret eden isimler arasında yer aldı.


Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın'ın misafiri olan Eric Adams, Brooklyn ile Fikirtepe arasındaki benzerlikleri anlattı. Adams, kentsel dönüşümün dünyadaki en büyük örneklerinden biri olan Brooklyn'in çok zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek, Fikirtepe'ninde bu konuda epey yol kat ettiğinin altını çizdi. 


Adams, Brooklyn ile Fikirtepe'nin birbirine benzeyen çok yönü olduğunu anlatarak, "İki bölge de gerek imajı gerekse gelişim süreci bakımından birebir uyuşuyor. Yaklaşık 3 milyonluk nüfusuyla ABD'deki en kalabalık ilçe haline gelen Brooklyn'de kentsel dönüşümün güzel örnekleri bulunuyor. Bugün birçok ünlü sanatçının oturmak için tercih ettiği Brooklyn, geçmişte tıpkı Fikirtepe gibi zor bir süreçten geçti. 

Algısı olumsuzdu. Süreçler karışıktı. Epey bir yol kat ettik. Gerek İstanbul 216 gerekse burada yükselen diğer tüm projeler tamamlandığında Fikirtepe de İstanbul'un önemli cazibe merkezi haline gelecek ve herkesin oturmak isteyeceği bir bölge olacaktır. En önce buna inanmak gerekir" dedi. 


Fikirtepe'de yaklaşık 4 yıldır kentsel dönüşüm sürecini yönettiklerini söyleyen Şemsettin Aydın, "Biz bu bölgeye güvendik. Bir yıl sonra burası çok daha farklı olacak" diye konuştu. 


Dünya




Geri Dön