29 / 03 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ilk kazmayı Baysaş İnşaat vuracak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ilk kazmayı Baysaş İnşaat vuracak!

Kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe'de ilk somut adım atılldı. Bölgede ilk kazmayı Baysaş İnşaat vuracak



Kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe'de ilk somut adım aldı. İBB'nin parseller birleştirilerek, ada bazında imar artışı yoluyla kentsel dönüşümü hedeflediği bölgede, Baysaş İnşaat ilk kazmayı vuracak.

Ataşehir'de Gold Tower projesini tamamlayan Baysaş, 7 ada, 64 parselde yer alan 251 hanenin tamamıyla yüzde 100 oranında anlaşma imzaladı. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe'nin E-5'e bakan tarafında 12 bin 500 metrekarelik alanda 7 ada, 64 parselde, 251 hane ile 8 ay süren görüşmeler sonunda anlaşma sağladıklarını anlatarak, "Burada hak sahipleriyle arsaları karşılığında yüzde 55'lik pay ile anlaşma imzaladık. Hane başına her ay 750 lira kira ödemesi ve bin TL'de taşınma parası ödeyeceğiz. Burada yapacağımız projeyi 24 ayda tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Aydın, yapacakları proje hakkında da bilgi verdi: ''500 ile 550 arasında dairenin yer alacağı, ortalama 40'ar katlı 2 bloktan oluşan bir proje yapacağız. Fikirtepe'nin ilk projesi olacağı için buranın statüsünü belirleyecek ve sembol bir yapı olacak. Mli proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projenin maliyeti 50 milyon dolar olacak. Dairelerin metrekare satış fiyatı 5 bin ile 8 bin TL arasında değişecek."
Cumhuriyet


Geri Dön