29 / 03 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 



2010 senesinde müteahhitler ile hak sahipleri arasında çıkan kat anlaşmazlığı ve finansman sorunu, kentsel dönüşüm projesini durdurmuştu. CNN Türk'te yer alan habere göre; çıkmaza giren problem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle çözüme kavuştu. Bin 100 konut, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilecek. Konutların vatandaşlara teslimi için de hazırlıklar başladı.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023 e kadar tamamlanacak!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, "1 Ekim'den itibaren de diğer adalarda yıkım işlemleri başlayacak. Vatandaşlarımız riskli binalarından tahliye olduğu anda bin 500 TL kira yardımı alabilecekler" dedi.

Diğer binalar içinse hak sahiplerine 150 gün süre tanınmıştı. O sürelerin sona ermesi sonrasında bu binaların da dönüşümü başlayacak ve binalar 2023 yılında hak sahiplerine teslim edilecek.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!
 


Geri Dön