27 / 04 / 2024

Fikirtepe'de 13 bin konut 2016'da teslim edilecek!

Fikirtepe'de 13 bin konut 2016'da teslim edilecek!

Ali Nuhoğlu, “Toplamda 35 bin konutun inşa edileceği Fikirtepe'de ilk olarak 13 bine yakın konut önümüzdeki sene sonunda teslim edilmeye başlanacak. " dedi.



Dönüşümü yılan hikâyesine dönen Fikirtepe'de bir araya gelerek süreci daha işler ve hızlı hale getirmeyi amaçlayan Fikirtepe Platformu'nun Başkanı Ali Nuhoğlu, devletin Fikirtepe'de proje geliştirmeyi planlayan firmalardan topladığı harçları, Mart 2016'dan itibaren altyapı ve sosyal donatı çalışmaları olarak Fikirtepe'de harcamaya başlamalarını beklediklerini söyledi.


Bölgedeki 57 adanın 20'sinde inşa çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Ali Nuhoğlu, “Toplamda 35 bin konutun inşa edileceği Fikirtepe'de ilk olarak 13 bine yakın konut önümüzdeki sene sonunda teslim edilmeye başlanacak. Altyapı ve sosyal donatı çalışmalarının da master plan çerçevesinde kamu tarafından yapılması gerekiyor.” dedi.


Gülsa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Satıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metrekare başına Fikirtepe'de proje geliştirenlerden 300 lira aldığını ve belediyede biriken paranın 480 milyon lira olduğunu söyledi. Platform üyeleri başka hiçbir bölgede örneği olmayan bu harçların hepsinin Fikirtepe için kullanılması gerektiğini vurguladı. Haldız Genel Müdürü Tacettin Gür ise platforma üye 17 şirketin eylem ve para birliği yapması halinde Fikirtepe'nin bütün inşa çalışmalarının 2018'de bitebileceğine dikkat çekerek, “Eylem birliği ile şirketlerin hizmeti hızla yürür. Devlet de bu süreçte bizden topladığını altyapıya düzgün şekilde yatırmalı.” dedi. Bölgedeki kamulaştırmaların kolay sonuçlanmadığını ifade eden Gür, “Bölgede çantacı diye firmalar var. Zamanla insanlar tarafından baskı ile çekiliyorlar. Eğer ciddi oran ulaşmışlarsa da ortaklık kurup devam ediyoruz. Bir şekilde çözülüyor.” dedi.


Fikirtepe bittiğinde 35 bin konut ve 2 bin 500 işyeri ortaya çıkmış olacak. 20 adada süren inşa çalışmalarının yüzde 60'ının tamamlandığı bilgisini veren Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe'de iki problem söz konusu. İlki anlaşılamayan vatandaşlar. İkincisi ise bir adada birden fazla firmanın hak sahipleriyle anlaşmış olması. İkinci sorun 14'e yakın adada sürüyor. Ancak giderileceğini ümit ediyoruz.” dedi. Fikirtepe'de halihazırda projelerin metrekare fiyatı 6-7 bin lira seviyesinde. Projeler bittiğinde 10 bin liraya kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Her şey yolunda giderse Fikirtepe'nin tamamen 2018 yılı içinde bitirilmesi planlanıyor.


KİRALARI TEK BAŞIMIZA ÖDEMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ


Vartaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Fikirtepe'deki evlerinden ayrılanlara müteahhitlerin devlet yardımının halen sürdüğünü belirterek, “Kira ödemede sıkıntı yok. 1 kişi gelip de kiramı alamıyorum diyemez. İsterse süreç 48 ay daha sürsün. Ödemeyi taahhüt ettik, devam edeceğiz. Maliyetlerine de katlanacağız.” dedi. Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın ise kira ödemeyi sürdürdüklerini, ancak devletin kira yardımına destek olmadığını dile getirdi. Nuhoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu ise devletin bölgedeki firmaların kira yardımına destek hiçbir zaman olmadığını, bu süreci şirketlerin kendi bütçelerinden sürdürdüğünü hatırlattı.


Tanıtıma özel bütçe


Baysaş, CC Group, Dumankaya, Ekşioğlu Yapı, Emay, Erkan Grup, Güral İnşaat, Haldız İnşaat, Nuhoğlu, Pana Yapı, Sefa İnşaat, Selka NSK, Sinanlı Yapı & Yiğit Group, SVR Group, Şua İnşaat, Teknik Yapı ve Vartaş'ın kurucu üye olduğu Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, proje bazlı değil Fikirtepe bazlı tanıtım yapacağını, bu tanıtımları özellikle uluslararası fuarlarda gerçekleştireceklerini söyledi. Bunun için bütçe de ayırdıklarını anlatan Nuhoğlu, “Adalarda hak sahipleri ile anlaşmalarını 3'te 1'in üzerine çıkaran bütün firmalar üyemiz olabilir.” bilgisini verdi.


Zaman


Geri Dön