19 / 04 / 2024

Fikirtepe'de arsalar bedeli ödenerek 15 gün içinde kamulaştırılacak!

Fikirtepe'de arsalar bedeli ödenerek 15 gün içinde kamulaştırılacak!

Fikirtepe'de 4 yıldır çözüme kavuşturulamayan kentsel dönüşüm projesi için son viraja girildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bir süre önce bölgede yatırım yapacak olan firmalara 'acele kamulaştırma' yazısı gönderdi...



Bakanlık tarafından acele kamulaştırma kararı çıkarılan Fikirtepe'de imzaya yanaşmayan mal sahiplerinden 15 gün içerisinde cevap alınamazsa, mahkeme kararıyla arsalar bedeli ödenerek kamulaştırılacak.



Fikirtepe'de 4 yıldır çözüme kavuşturulamayan kentsel dönüşüm projesi için son viraja girildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bir süre önce bölgede yatırım yapacak olan firmalara 'acele kamulaştırma' yazısı gönderdi.


Bunun üzerine mal sahipleriyle yüzde 99 oranında anlaşma sağlayan firmalar, sözleşmeye imza atmayarak süreci geciktirenlere tebligat göndermeye başladı. Bakanın imzası, 4 yıldır yılan hikâyesine dönen projede 64 yapı adasında yatırımları bulunan 35 firmada heyecan yarattı.


Geçtiğimiz günlerde firma sahipleriyle İstanbul'da iftarda bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk de acele kamulaştırma konusunda kararlı olduklarını ve başta yüzde 99 oranında imzaya ulaşan firmalardan başlamak üzere sırayla tüm firmaların sözleşmeye yanaşmayan mal sahiplerine tebligat göndermelerini bildirdi. 


15 GÜN SÜRELERİ VAR 


Buna göre Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdür Yardımcısı Beysan Taşçı imzasıyla 3'te 2 çoğunluğu sağlayan firmalara gönderilen yazıda, mal sahiplerine acele kamulaştırma kapsamında tebligat gönderilmesi istendi.


Bunun üzerine ilk olarak yüzde 99 imza çoğunluk oranını sağlayan Vartaş, Mutlu, Usta firmaları ile Pana Yapı-Selimoğlu İnşaat ortaklığı mal sahiplerine tebligatlarını gönderdi.

İmzaya yanaşmayan birçok vatandaşa tebligatlar ulaştı. 2942 sayılı Acele Kamulaştırma Kanunu'na göre imza atmayan vatandaş 15 gün içinde tebligata cevap vermezse firma bakanlığa başvuracak. Bakanlık firmanın, fiyatlandırmalarını da içeren evraklarını inceleyerek kamu yararı kapsamında vatandaşı mahkemeye verecek.

Ardından 7 gün içerisinde vatandaşın sahibi olduğu arsa, bedeli ödenerek kamulaştırılacak. 


FİKİRTEPE İNATÇISININ DA EVİ YIKILACAK


Fikirtepe'de 31 dönümlük arazinin ortasında kalan evini yıktırmayarak bölgede ismi 'Fikirtepe inatçısı'na çıkan Alaaddin Demirel'in evi de acele kamulaştırma kapsamına alınacak. Demirel'in arsasının bulunduğu adada projesi bulunan Vartaş Yapı da tebligat gönderen firmalar arasında yer alıyor. Alaaddin Demirel de kendisine gelen tebligata rağmen sözleşmeye imza atmazsa evi acele kamulaştırma kapsamına alınarak yıkılacak.



Erdoğan Yapık/ Sabah 





Geri Dön