18 / 04 / 2024

Fikirtepe'de ilk kazmayı Baysaş İnşaat vuracak!

Fikirtepe'de ilk kazmayı Baysaş İnşaat vuracak!

Kentsel Dönüşüm konusunda pilot bölge olarak saptanan Fikirtepe'de ilk kazmayı Baysaş İnşaat vuracak. 251 hane ile anlaşan Baysaş, 500 daire inşa edecek



Van depremiyle birlikte Türkiye'nin gündemine yeniden oturan kentsel dönüşüm konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe'de ilk somut adım atıldı. İBB'nin parseller birleştirilerek, ada bazında imar artışı yoluyla kentsel dönüşümü hedeflediği bölgede, Baysaş inşaat ilk kazmayı vuracak. Bugüne kadar Adana'da lüks projelere imza atan ve Ataşehir'de Gold Tower projesini bitiren Baysaş, 7 ada, 64 parselde yer alan toplam 251 hanenin tamamıyla anlaşma imzalayarak Fikirtepe'de bir ilki gerçekleştirdi.
40 KATLI İKİ BLOK
 Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe'de 251 hane ile 8 ay süren görüşmeler sonunda anlaşma sağladıklarını anlatarak, 'Burada hak sahipleriyle arsaları karşılığında yüzde 55'lik pay ile anlaştık. Hane başına her ay 750 lira kira ve bin TL de taşınma parası ödeyeceğiz. Projeyi 24 ayda tamamlamayı hedefliyoruz' dedi. Aydın, toplam 500 ile 550 arasında dairenin yer alacağı, 40'ar katlı 2 blok yapacağız' dedi.

 35 metrekareye 2+1 daire
 Aydın, mülk sahipleriyle anlaşmaları arsa bazında gerçekleştirdiklerini belirterek, '35 metrekarelik arsa karşılığında mülk sahiplerine yaklaşık 90 metrekare 2+1 daire veriyoruz. Burada hem Fikirtepeliler, hem biz kazanıyoruz' diye konuştu.

 Sırada Suadiye ve Fenerbahçe var
 Baysaş İnşaat'ın anlaşma sağladığı Fikirtepelilerle buluşma yemeğine katılan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 'Sırada Suadiye, Fenerbahçe gibi bölgeler var. Fikirtepe özel bir alan olduğu için burada 4.14'e kadar emsal artışı verdik. Suadiye ve Fenerbahçe'de bu kadar imar artışına gerek yok' şeklinde konuştu.
  Akşam


Geri Dön