20 / 04 / 2024

Fikirtepe'de yüzde 25 daha fazla prim yapılacak!

Fikirtepe'de yüzde 25 daha fazla prim yapılacak!

İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm aşamasında anlaşma sağlayan müteahhitler, düşen emsaller nedeniyle kayıplarının olmayacağını aksine, kentsel tasarımla birlikte yüzde 25 daha fazla prim yapılacağını ifade etti...




FLAŞ! Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapatıldı!


Fikirtepe‘de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planları onaylamasının ardından dönüşüm süreci de sonbahar aylarında başlayacak. Vatandaşlarla anlaşan müteahhit firmalar, hazırlanan kentsel tasarıma göre projelerini güncelleyecek. Eylül ayından itibaren de yeni projeler satışa çıkmaya başlayacak. Firmalar, ilk etapta 4.14 emsal verilen ancak onaylanan yeni planlara göre, 3.70-4.00 arasına indirilen emsalin, inşaat gelirlerinde bir kayba neden olmayacağına dikkat çekiyar. Aksine kentsel tasarımla bölgenin yüzde 25 daha fazla değerleneceğine dikkat çekiliyor.


Dönüşüm hızlanacak


Fikirtepe’de dört yapı adasıyla görüşme halinde olan Teknik Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, şu açıklamayı yaptı: “Fikirtepe’de nihayeti mutlu sona ulaşılıyor. Bundan sonra, Fikirtepe’de dönüşüm çok hızlı ve düzenli bir şekilde yapılacak. Ruhsatların çıkması için ilgili belediyelerin daha hızlı olması için özel çalışmalar yapılacak. Eğer belediyelerde çözüme kavuşmayan bir nokta olursa, bizzat bakanlık devreye girecek. Evi olanlar yeni evlerine kavuşacak, inşaat firmaları da hazırlık yaptığı projelere devam edecek. Yeni projelerin hayata geçme süreci hızlanacak. Her şeyden önemlisi Fikirtepe’de bir bütünlük sağlanacak. Birbirinden bağımsız ve parçalı projeler yerine birbirini tamamlayan binalar yükselecek. Fikirtepe daha yeşil, daha ferah olacak.”


Bitme şansı yoktu


Geçtiğimiz günlerde Fikirtepe’deki projesi için Alman gayrimenkul şirketi Stern ile anlaşma yapan Vartaş da planların onaylanmasından memnun. Vartaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, alınan kararların içeriğinin 15 gün içinde açıklanacağını hatırlatarak, “Ancak ne olursa olsun, eski Fikirtepe’den daha iyi olacağına inanıyorum. Fikirtepe’deki dönüşümün bitme şansı yoktu. 584 kişiyi tahliye etmiştim. 2 kişi kaldı, 4 dairesine karşılık 8 daire, üstüne para istiyordu” diye konuştu.


Emsallerin aşağı çekilmesini de değerlendiren Barata, “Bir bölgede planlar ne kadar iyiyse, bölge o kadar değerlidir. Yeni planla birlikte yüzde 20-25 prim yapacak. Emsallerin düşmesi çok büyük kayba neden olmayacak” dedi.


Meltem Kara/ Vatan Gazetesi


Geri Dön