29 / 03 / 2024

Fikirtepeliler Bakanlık İl binasında toplanıyor!

Fikirtepeliler Bakanlık İl binasında toplanıyor!

Fikirtepe'de mağdur konumda bulunan imza atmış veya atmamış vatandaşlar öncülüğünde başlatılan bir eylem hazırlığı daha yapılıyor. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda pazartesi öğlen saat 12:30 da Bakanlık İl binasında toplanılıyor.



4. yılına girilen  Fikirtepe Kentsel Dönüşümsüzlük sürecinde her ne kadar iyi niyetli bazı girişimler ve uygulamalar yapılmış olsa bile işin başından beri söyleye geldiğimiz aşağıdaki eksiklikler her seferinde nedense es geçilmiştir.


En son bakanlığın yaptığı kamulaştırma açıklamasında dahi bu konular gündeme dahi alınmayarak pansuman tedbir ve söylemlerle geçişitirilmeye çalışıldığı görülmektedir.


Bu eksikliklerin giderilmemesi insanlarda imza atan atmayan ayrımı yapılmaksızın ciddi tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaktadır.


Fikirtepelilerin haklı olduğu tartışmasız kesin olan aşağıdaki yazılı talepleri kabul edilene kadar ilki bu pazartesi olmak üzere zamanla Bakanlık il binası ve  Ankara  seçeneklerini de işleterek yazılı , görsel eylem yapma kararı almış bulunuyorlar. 


Bu hususta Fikirtepeliler 02.02.2014 Pazartesi öğlen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir basın bildirisi  okuyacaklar. 


İmza atan atmayan tüm fikirtepe Mağdurları olarak tüm vatandaşlarımızı da haklarını savunmaya ve korumaya davet ediyoruz.


İşte Fikirtepeli Mağdurlar adı ile bize ulaştırılan dilekçeli eylem protestosunun amaç ve hedeflerini içeren ön açıklaması ve Tüm Fikirtepeli vatandaşları çağıran duyuru Metni ....


İşte eylemin amaç ve hedefleri ...


Teminat ve Güvence ...


Fikirtepe'de mevcut hiç bir firma yapacağı inşaat dahil kiralara bile teminat vermemekte.Firmaların mali yönden zayıflığının yanında her hangi bir teminat ve güvence verilmemesi vatandaşların geleceği adına endişe duymalarına sebep olmakta.

Devlet firmalar eli ile veya direkt kendisi bu konud teminat verip insanların rahat ve huzurlu bir şekilde projelerin başlanılıp bitirileceğinden emin olmasını sağlamalıdır.


Çantacı firmalar


Her türlü maddi imkanı olan veya olmayan firmaların 3 yıla yakın zamandır imzaları bitirmiş veya son imzalara kalmış olmasına rağmen hiç bir faaliyette bulunmaması başta olmak üzere vatandaşlardan aldıkları imza bahanesi ile adaları pazarlayarak haksız menfaat elde etmesi vatandaşların zaman kaybı yaşamasının yanında sosyal ve ekonomik çöküşünde de büyük rol oynamaktadır.


Adil Sözleşme


Fikirtepe'de geneli firmalar tarafından yapılan ve vatandaşın aleyhine maddeler içerdiği halde imzalaması yönünde vatandaşlara dayatılan sakat sözleşmeler imzalansa bile bu tarz sözleşmeler insanların tüm emeemlerini kaybetmelerine sebep olma potansiyeline sahipler.


Devletin firmaları ve vatandaşları adil ve eşit bir şekilde koruyacağı tek bir sözleşme ve teknik şartname metni hazırlanmalıdır. Devlet hazırlayacağı prototip sözleşme metni ile kevgire dönen plan notlarının sürekli değişmesi ile kaybedilen haklar dahil mevcut şartlara göre insanların haklarını güncellenen sözleşme metni ile koruma altına almalıdır.


Proje başlangıç ve bitiş süresi ve fesih sebepleri nin sözleşmelerde net olarak ifade edilmesi


Sözleşme aşamasında ,sözleşme içeriğinde projelerin imzaların başlamasından itibaren, sözleşmelerin tamamalnaması, projenin başlaması ve bitiş tarihlerinide net bir şekilde belirten açıklamalarında yazılması ve bu sayede belirsizliklerin ortadan kaldırılarqka zamansal mağduriyetliklere son verilmesi


Kira desteği


Devlet'in bütün kentsel dönüşüm alanarında sağladığı kira destek paylarının Fikirtepe'de verilmediği veya firmalara verileceği söylentileri mevcuttur.


Fikirtepeli vatandaşlar olarak tüm yurttaşlara firmaların verdiği kira payına ek olarak devletin sağladığı ve sunduğ kira desteğinin bizlere de verilmesini ve bu noktada eşitliğin sağlanmasını istiyoruz.


Ruhsat değil sözleşme aşamasında bölüşüm


Türkiye'nin her yerinde ve proje teklifi esnasında tüm paylaşımlar, verilen teklifler içerisinde yapılması düşünülen projelerin avanları ile beraber mevcut iken, Fikirtepe'de insanlar maalesef sözleşme imzalamalarının üzerinden 3-4 yıl geçmiş olmasına rağmen hala ne alacaklarını bilmeden adil olmayan paylaşımlar ve şerefiye kayıpları da içeren sözleşmelere imza atmış bulunmaktalar veya imza attırılmak zorunda bırakılıyor ..


Gerçekten iş yapmak isteyen firmalar yapmayı düşündükleri proje seçeneklerini sözleşme ile beraber vatandaşın seçimine sunmalıdır. Vatandaşların alacakları net- brüt bağımsız bölümlerin her türlü şerefiyelendirilmesi de yapılmış olarak vatandaşların bilinçli ve huzurlu bir şekilde imza atmaları sağlanmalıdır.


Piyasa emsal değerleri ve kayıpların önlenmesi


Vatandaşın lehine en üst komşu Emsal oranlar baz alınarak mevcut kayıplara karşı vatandaşlara dayatma yapmak yerine malının değerinin ve ederinin verilmesinin sağlanmasını istiyoruz.


Firmaların çeşitli oyun ve aldatmalar ile vatandaşlara ciddi değer kaybı yaşatan şerefiyelendirme oyunlarının önüne geçilmesini istiyoruz.


Vatandaştan yetki almayan hiç bir tertip veya komiteyi tanımıyoruz.


Vatandaştan habersiz vatandaşın sıkıntılarından ziyade firmaların ve hatta resmi kurumlar ile işbirliği içerisinde yönlendirme ve destekleri ile yapılan hiç bir komite veya kurulu desteklemiyoruz. 


Yapacakları eylem ve faaliyetlerin taraflı, firmalar lehine vatandaşlar aleyhine eksik ve şartlı olacağı için de desteklemiyoruz...


Herkese kapımız açık gerçekten vatandaşı düşünen temsilcileri de yanımızda görmek istiyoruz ...


Sadece firmaların değil, Gerçekten vatandaşın hakkını, hukukunu gözeten ve vatandaşların haklarını ve mağduriyetliklerini gündeme getirecek tüm temsilcileri bizlere bu dilekçeli protesto eyleminde destek olmalarını bekliyoruz. 


Son olarak yapacağımız bu demokratik eylemimizde tüm fikirtepelilerin imza atmış veya amamış olmasına bakılmaksızın mevcut şartlar dairesinde katılımını ve seslerini duyurmasını bekliyoruz.


Pazartesi saat 12:30 da Servis Kaldırılacak ...


Bu amaç ve hedefler doğrultusunda pazartesi öğlen saat 12:30 da isteyen vatandaşların kendilerinin doğrudan gelebilecekleri gibi , 12'ler Camisi önünden hazır olan arabalar ile Balmumcudaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Binası önüne gidilecek ve toplu dilekçeli protesto eylemimiz yapılacaktır. 


Fikirtepeli vatandaşlar olarak '' HER TÜRLÜ SİYASİ VE İDEOLOJİK DÜŞÜNCEDEN ARINDIRILMIŞ, TAMAMEN EN SAFİYANE DUYGULAR İÇERİSİNDE, KUTSAL MÜLKİYET HAKLARIMIZI KORUMAK İÇİN '' bu eylemlerimiz artarak ve süreklilik kazanarak aynı kararlılıkla daha da büyüyerek devam ettirilecektir.



ajansFİKİRTEPE


Geri Dön